08 november 2008

Lördagen den 8 November 2008

Vilken taskig arbetsmiljö man har på Bussgodset! Ständigt knästående! Kan just undra på hur det blir med bara låggolvbussar framöver? Om man utgår ifrån de typer som gubben ser idag så ser det rent uselt ut - ingen ergonomi där inte. Bussgodset är nog på väg att avvecklas på våra regionlinjer. Det är väl bara en tidsfråga innan bussgodset i Tranemo, Limmared & Svenljunga är ett minne blott.
För att fundera vidare på ergonomi så är det nog det som ligger bakom bristen på busstädning inuti. Gubben tänker ergonomi, dvs sträcka på sig & böja sig ner djupt. Kan det vara någon typ av ergonomiskt tänkande som gjort att man tagit bort förbandsväskan i vissa bussar? Den sitter kanske för högt.
Egentligen är nog låggolvbussar ett enda stort ergonomiskt kaos eftersom kollegorna alltid byter bort dom så att vår truliga chaufför ständigt får dom på sina pass. Man skulle visserligen ta den buss som man var tilldelad men va faan då, man måste väl kunna få ändra sig!
Det står att nyckeln till TC finns hos föraren. Dessvärre står det inte hos vilken förare - för i vagn 247 finns ingen nyckel.
Det är rent märkligt hur man placerat backspeglarna på våra bussar, tänker gubben. Den högra sitter utanför det fält som vindrutetorkarna håller rent och den vänstra sitter i en skitig sidoruta, som inte är möjlig att enkelt torka ren under färd. Det är nog inte meningen att man skall se något i backspeglarna vid busväder.


I sin ständiga strävan att mobba förarkåren kommer det folk ut till vår förares depå för att han skall blåsa i någon fånig apparat. Gubben nyttjar inte alkohol så han finner det hela mer som en fråga om brist på förtroende… och det gäller genomgående i samhället av idag. Alla misstror alla. En av orsakerna till den ekonomiska krisen är just att man inte litar på varandra.


Hur skall man egentligen bära sig åt med biljettmaskiner och kassa när man måste lämna förarplatsen för att ta ombord eller lasta av en barnvagn? Egentligen borde man parkera biljettmaskinerna och ta med Dig kassan för Du vet inte vilka som har kunskap nog att ställa ut dyra kort/biljetter under tiden Du är borta. Det kan bli en dyrköpt hjälp med den barnvagnen. Apropå det så funderar gubben på hur mycket mulatten i USA fick betala för att vinna presidentvalet i USA? Att kalla det för demokrati kan bara ske i USA….


Vid Billeberg har den stora intelligensen verkligen slagit till och satt ett vägräcke framför hållplatsen. Så nu måste bussen hålla mitt ute på vägen och stå som skydd till passagerare satt sig i säkerhet.



Det klagas ofta på att priset på en bussresa i kollektivtrafiken är för högt. Häromdagen hörde vår förare att man skulle skapa en konstant bostadsbrist och uppmuntra användandet av 2:a-handskontrakt för att hålla upp hyresnivån. Tänk så olika utgångspunkter det finns.
Detta leder osökt till historien om damen som skulle byta buss i Lockryd. Hon kliver på i Borås och när gubben stannat i Lockryd (hållplatsen utropad strax före Lockryd) och öppnat alla dörrar för att de som vill byta buss lätt skall kunna gå ut så stänger han bakdörrarna och står och inväntar anslutande bussar. Efter några minuter rör det sig bak i vagnen och en dam går genom bussen ut genom framdörren. Uppenbarligen hade hon glömt något i bussen för hon går hela vägen tillbaka in i bussen och hämtar det. När hon är på väg ut för andra gången kan hon inte låta bli att mobba gubben. Du kunde gott öppna bakdörren för avstigning när vi kom fram. Hallå eller!?




Buzznet :

1 kommentar:

Svemicke sa...

Bussgods är ett ogenomtänkt företag. Om man ska ha ett företag måste man väl se till så det fungerar? Man förlitar sig ju på att förarna för bussbolagen ska sköta deras arbete åt dem, vilket en av våra kollegor vägrade i veckan i Älvsered. Mycket bra gjort! Jag skulle inte befatta mig med deras paket.