29 november 2008

Fredagen den 28 November anno 2008


Så var det fredag igen....


Det har varit en intressant vecka tycker vår käre förare. Det har hänt en del i såväl stort som smått. En detalj var att Västtrafik nobbar viss reklam och accepterar annan. Företaget utövar med andra ord en form av censur helt enkelt. Det handlar omhttp://www.umo.se/ som är en ungdomsmottagning på Internet. I Stockholm och Malmö är det inga problem - bara hos Västtrafik. En märklig åtgärd från Västtrafiks sida och vår förare tror inte alls att Västtrafiks resenärer är ömtåligare än andra.


Nödhammaren var fäst med dubbla buntband och flera har reagerat mot metoden att stöldsäkra hammarna. Om samma personer även reagerade när de stulna hammarna testas på väderskydden så vore mycket vunnet. Det "lånas" ungefär 900 hammare i månaden från bussarna i Göteborg och det kostar Västtrafik jättesummor att laga alla sönderslagna busskurer. Om den där kära allmänheten någon gång kunde reagera på rätt saker vore mycket vunnet. Reagera förslagsvis på att någon stjäl nödhammaren eller i sämsta fall på att några prövar den på en hållplats. För övrigt kostar även nödhammare pengar.


Göteborgare som fyllt 65 år åker gratis med kollektivtrafiken i lågtrafik inom Göteborgs Kommun. 65-åringar i Hjo, Tibro, Karlsborg och Skövde åker gratis dygnet runt inom sina respektive hemkommuner. Inget hattande över kommungränserna där inte! Så mycket för den gemensamma regiontaxan.


Maten till Tranemo Kommuns seniormedborgare kommer med taxi från Ulricehamn där den tillagas och kyls. Det gäller att förbilliga förvaringen av de som byggde samhället. I Sollentuna inbillar man sig att hemlösa försvinner i tomma intet bara man kör iväg dom. Kronofogden ledde i vanlig ordning insatsen som övervakades av polis. Sollentuna kommun kunde ju inte ha en okontrollerad miljö. Den Moderatledda kommunen flyttade alltså problemet till någon av sina grannkommuner istället för att lösa det själva. Kan det vara en typiskt moderat lösning månne? Dock är en död kronofogde en bra kronofogde. För övrigt har butiker utan manuella kassor inte direkt blivit poppulära. Kunderna vill ha en kassörska att prata med. Jämför nu detta med bussar och spårvagnar, man kanske även där vill kunna tala med någon och få lite råd och hjälp. SJ:s biljettautomat var helstum när vår förare ville fråga den om en sak... den sa inte ens pip.


Den som satsar på att bli chef skall vara en engagerad problemlösare som arbetar proaktivt. Det var många tjusiga ord i en enda mening. Här kommer fler ord som triggar i en ansökan om jobb t ex: Engagerad - Problemlösningsförmåga - Affärsorienterad - Empatisk - Kompetent - Beslutsam - Arbetsam - Serviceorienterad - Entusiasmerande - Drivande - Rak - Tydlig - Mogen - Ansvarstagande - Kvalitetsmedveten - Uthållig - Resultatinriktad - Initiativrik.
Stackars Arriva när alla chaufförer som skall söka jobb där rabblar upp alla de rätta nyckelorden ….


Ordets makt skall icke underskattas. Vår förare tänker på författaren till boken om den italienska Camorran. Han trodde och tror på ordets makt och det gör även Camorran för dom är väldigt angelägna om att taga honom av daga så att han inte skriver fler böcker och att avskräcka andra från att föra upp maffians affärer i dagsljuset. Man har till och med förfalskat originalboken. Snacka om att ord har makt. Det är väl här i denna brytningspunkt som tjafset om bloggarna hör hemma. Är det tryckta ordet det enda sanna och rätta? Är det bara journalister och redaktörer som vet sanningen? Många av dagens tidningar tar inte ens in blogglänkar på sina sidor. Sjukt!


Turerna kring fildelningslagen är rätt intressanta. Det är lätt att tro att all fildelning är olaglig, men så är det inte. Att sedan tillåta en bransch agera polis är helt främmande för vår kultur och vårt rättssystem. Det intressanta är att denna bransch skall agera mot sina egna potentiella kunder. Den rätt intressanta frågan blir vad som händer om kunderna helt skiter i att köpa skivor. Då har knappast skivbolagen lyckats. Fast å andra sidan så har lagen ingen betydelse för dom som verkligen vill stjäla musik och filmer. Där räcker det med att skaffa sig en bra proxy och lite andra trix för att göra sig osynlig på nätet. I stora städer finns till och med trådlösa surfzoner... vem faaan var det som laddade ner den där filmen nu då???? Fildelarna kommer bara att vara lite smartare... och det är väl bara att släcka ner Internet och återgå till stenåldern. Redan antalet radiokanaler som skvalar ut populärmusik dygnet runt räcker. Vår chaufför behöver minsann inte fildela någon musik via internet, nej han streamar några radiokanaler som sänder det han gillar. Här finns inga IP-nummer! Låt oss alla krypa tillbaka in i grottorna igen... tiden före stenkakorna och phonorullen.


















Buzznet :

1 kommentar:

Anonym sa...

Problemet med nödhammare och sönderslagna glasrutor påminner om gamla tiders glasmästarknep för jämn och säker försörjning:
De delade ut gratis slangbellor till ungarna i byn!
Kanske de som lagar kurerna också säljer nödhammare?