01 augusti 2008

Fredagen den 1 augusti i nåden år 2008


Bilförare ringt och vill anmäla en linje 360 som körde trafikfarligt vid filbyte på riksväg 27 vid affär Holgers .. c:a 09:35. Vår chaufför känner inte till att det ens finns filer på Riksväg 27? så man kan undra om bilföraren överhuvudtaget visste vart han var!
Kunden stod på hållplatsen fullt synligt när bussen körde förbi samtidigt som chauffören vinkade till honom. Bussen var inte fullsatt och kunden undrade om bussen inte kommer att stanna på hållplatsen i fortsättningen. ????? Den intressanta frågan är väl hur kunden stod på hållplatsen fullt synlig. Vår trevliga förare minns en gång på en hållplats strax efter Mjöbäck - där man parkerat en bil på hållplatsen och tyckte att bussen skulle stanna och ta upp en passagerare som satt i bilen...
Linje 360 från Borås Resecentrum klockan 09:06 mot Svenljunga. En äldre dam ville åka med bussen till Lockryd för att byta där till linje 350 till Limmared. Föraren sa "Jag ska åka till Svenljunga, du får ta en annan buss". Damen var försagd och gick inte på bussen, utan blev sittande på stationen. Med bristfällig internutbildning och dålig linjekännedom får man dessa biverkningar påstår vår, enligt vissa kommentatorer, otroligt slarvigt klädde och otvättade förare. [Vart får dom allt ifrån?].


På gårdagens blogg hade det inkommit tykna kommentarer, så dom gick i den elektroniska soptunnan. Speciellt sådana som faller under personangrepp. Om sedan skribenten föredrar att vara anonym så kommer kommentaren att förpassas till cyberrymden konstaterar gubben lugnt.


Är det någon som funderat på hur pengar växer? Olika pensionsbolag gör då och då reklam för hur dom får pengarna att växa. Vattnar man pengarna? Räntan får pengarna att växa - det lärde vi oss redan som barn och genom att köpa billigt och sälja dyrt får Du också pengarna att växa. Men det som sker är att det sker på någon annans bekostnad. Om Dina pengar växer är det någon annans pengar som minskar. Vissa pensionsbolag har just kommit på detta och vill därför reducera den garanterade räntan...stackars 40-talister. Alla vill åt era pengar, men ingen vill ge er något tillbaka, förr kallades ett sådant beteende bedrägeri - idag verkar det mest vara en smart affärsidé! Begreppen ändrar sin innebörd.


Vår trevliga chaufför satt på sin rast och tittade på TV och fick då veta att han som bor "i stugorna" har en helt felaktig uppfattning om gay-världen. Han och alla andra stugboende skall tycka som gay-världen bestämt! En ytterst intressant synvinkel och säkert politiskt korrekt.




Buzznet :

Inga kommentarer: