28 augusti 2008

Torsdagen den 28 augusti 2008


Pengar


Hur var det nu hon sjöng? It's all about money! Slå upp en dagstidning eller veckotidning och budskapet är tydligt! KÖP DIG LYCKLIG! Det ges ut ett antal "gratistidningar" var enda syfte är att förmå Dig att förköpa Dig. Amerikansk ekonomi har länge levt på mottot live now - pay later och just nu tycks det vara dags för återbetalning. Vår kära bransch är också penningfixerad. Här kör vi med en variant som heter work now - die later. Man plockar gärna ut 13 timmars arbetsdagar och betalar för 6-7 timmar. It' all about money. Fråga gänget i Umeå... just nu för dom lära sig läxan... it's all about money. Bussförare finns i parti och minut och betraktas som förbrukningsartikel. Skulle man tillämpa bokföringstermer så skulle det inte finnas något lönekonto hos företagen utan endast kontoslaget förbrukningsvara. På vårt kära internet kan man knappt surfa på vissa sidor innan man tryckt iväg en beställning på vad som helst (dyker upp som en glad överraskning senare). Telefonförsäljarna är ju en relativt ny företeelse (relativt sett) och säljsamtalen blir fler och fler till antalet. Ordet GRATIS missbrukas ständigt och om några år har ordets innebörd ändrat betydelse. Såg reklam för nån bärbar dator för ett löjligt lågt pris - hoppsan den var visst låst till nått mobilt bredband i ett antal år, så det blev en rejält dyr dator när man läst det finstilta och räknat lite.
It's all about money även på miljösidan. Nu skall någon EU-lag sätta stopp för etanol. Storpolitik och pengar och inte ett skit intresse för en bättre miljö är givetvis förklaringen. Det handlar om CO2 utsläpp och politik.
It's all about money...Idén med vägavgifter på skattefinansierade vägar sprider sig. Snart kommer trottoarskatt också. Det är bara en tidsfråga. För de slantar Du inte konsumerar - tvingar staten fram konsumtion av med hjälp av nya skatter och pålagor. Denna regeringen har varit bättre än de föregående med att höja skatter och avgifter. Man har verkligen kommit med nya grepp för att reducera medborgarnas köpkraft. Sådan skapar sysselsättning i den statliga sektorn, men näppeligen i den privata. Man drar ju hela tiden ner konsumenternas köpkraft. Vägavgifternas syfte är dessutom inte att minska biltrafiken - det vore en katastrof. Snarare måste trafiken öka för att betalvägarna skall löna sig. Det skall bli intressant att se kommande TV-reklam för t ex Riksväg 40...
It's all about money när inte ambulansen hittar hem till Dig då Du verkligen behöver den... Jonslund finns inte och det gör visst inte Spiken heller. Finns Ditt samhälle eller ort. Det kan vara utraderat av ekonomiska skäl.
It's all about money när ungdomar skjuter med luftgevär mot bussar. Samhället har inte råd att ta hand om dom och föräldrarna jobbar 13 timmar per dygn inom kollektivtrafiken och nu är ungarna pissura på att föräldrarna aldrig är hemma och ger sig ut för att hämnas.
It's all about money när medlemsraset fortsätter hos fackföreningarna. Tänk själv - pamparnas löner och livsvillkor är hotade.
IT'S ALL ABOUT MONEY




Buzznet :

Inga kommentarer: