20 augusti 2008

Idag är det Onsdagen den 20 augusti 2008


Häromdagen började allvaret inser vår åldrande chaufför. Skolorna startade och kollektivtrafiken öste på för fullt igen... Allt som kan rullade var ute och körde (och allt som inte borde rulla var också ute och körde). Det var med andra ord full rulle igen och de 9 lata sommarveckorna är över. De flestas semester är slut och man har återgått till att vara samhällsnyttig. Kollegan Swemicke avhandlar livets väsentligheter, men vår ärade chaufför känner inte att Alex Schulman och Blondinbella tillhör den gruppen. Han skulle nog snarare kalla dem för storstadsfenomen och lite av dagsländetyp.
Det här med att en linje skall ha så snabb omloppstid som möjligt har börjat väcka motreaktioner hos vissa passagerare som hellre ser som mål att komma fram på ett säkert och behagligt sätt istället för att få åka med en som kör som en biltjuv och hela tiden jagar en slags tidtabell där man dragit ner på körtiderna. Säck potatisvarianten tilltalar tydligen inte alla längre. Att vänta på käringen med krycka skall hinna sätta sig är det inte ens tal om. På Synpunkten får man tydligen det hurtiga svaret "Tack för dina synpunkter!"
Hoppsan! Den nya upphandlingen på busstrafik i Västra Stadsdelarna i Göteborg innehåller krav på luftkonditionering i stadsbussar! Så nu gick det plötsligt! Man häpnar.


Här en historia, som Bert Karlsson berättade i LokalTV/Göteborg i går. Ett bolag skulle anställa bussförare och tog in ett antal för ytterligare test. Man provade körning - uppförande - allmänkunskap etc etc. När detta var klart så fick alla en lapp, som det stod 7 x 7 = på. Den fick lämnas in när dom åkte hem. Robert funderade och funderade och kom fram till att svaret måste vara 40. När han kom hem frågade frun hur det gått och Robert sa att det gått fint. Vi fick en lapp på slutet och skulle svara på 7 x 7 och jag svarade 40. Aj aj sa frun. Nu sumpade du allting. Alla vet ju att 7 x 7 = 49. Efter några dagar ringde bussbolaget och meddelade att Robert fått platsen. Det va bra sa Robert, fast jag svarade inte riktigt rätt på sista frågan om 7 x 7. Nej det gjorde du inte sa bolaget - men du var närmast!!!


De sista dagarna har vår chaufför ägnat åt DVD Decrypter, DVDShrink, Auto Gordian Knot, Freez DVD Ripper, DVD2AVI Ripper, WinAVI Video Converter och en hel del liknande programvara och annat som fångar strömmande information från DVD, TV och annat. Så dök ett varningens ord upp: Programvara som utger sig från att vara något de inte är. Ett exempel är Antivir64. Ett program som påstår sig ta bort virus och annat skräp från datorerna men som i själva verket öppnar en bakdörr rakt in i din dator. Det finurliga är att programmen ständigt byter namn. Livet i datorernas värld är i sanning inte lättare än i den verkliga världen.


Först tar man bort alla former av kontanthantering på bussar och spårvagnar i Göteborgsområdet och förarna är glada. Då slår det fullständigt ologiska Västtrafik till och inför system med betalkort. Förvisso inte pengar, men ett trasselmoment som tar tid...det skulle gå så snabbt som möjligt från dörr till dörr och allt skulle vara förköpt....alltså ändrar man sig igen....???!! Från och med i måndags (18/8) är det slut med chaufförer som släpar kassor hit och dit. Det är slutsålt på bussen och bussförarna gillar nyordningen. Det enda knepiga var att stava till namnen på de som uttalat sig. Nu gäller SMS-biljett, kort eller förköpt enkelbiljett! Fördelen är att bussarna också får större chans att hålla tiderna. Men som sagt... säg den glädje som varar.....




Buzznet :

1 kommentar:

Svemicke sa...

Jag hoppas att min bankpojkskollega uppfattade min rubrik om livets väsentligheter som den ironi det var tänkt att den skulle vara. Ville bara spä på lite av vad som skrevs i artikeln.