05 januari 2006

Trettondagsafton

Kollektivtrafiken i Göteborg rena 188-talet


Spårvagnarna får växla manuellt i snömodden eftersom automatiken inte klarar snö, som vi får varje år. Sedan går det fortare att gå än att åka kollektivt i rusningstrafik. Och rullar det minsann inte fyra stycken 24-metersbussar i Göteborg nu. Hur kommer det att se ut i Brunnsparken när dessa bussar skall trängas med alla spårvagnar.
Sätt in pendeltåg mellan Hisingen och centrum som går fritt från biltrafiken Spårvagnar är obekväma och långsamma. Ytterområdena borde också få pendeltåg istället för spårvagnar. Då kan man prata om korta restider.
Kollektivtrafikfält har ju sedan länge varit en lösning för att bussarna skall slippa stå i bilköer. Till kollektivtrafik räknas taxi och nu även värdetransporter. Att värdetransporter får använda kollektivtrafikens körfält skulle öka säkerheten? Fast å andra sidan så blir det tvärstopp i kollektivtrafiken varje gång en värdetransport blir rånad när den kör i kollektivtrafikfältet. Falck och Securitas får tillstånd av Länsstyrelsen att använda dessa körfält fram till 22 juli 2006 samt parkera på gångbanor etc i samtliga kommuner i Västra Götaland.

Priser på Internet


Prisjämförelser på Internet haltar, bensinstationer skyltar inte med priset, olika företag anklagar varandra för att annonsera med lockvaror son inte finns. Etiken i affärsvärlden tycks vara ett minne blott. Att lura kunden en gång är visst mottot. Hur smart är det med engångsförsäljning.
Sajter som kör med prisjämförelser på Internet är attans så dåliga på att hålla sig uppdaterade. Speciellt mot icke betalande företag. Med andra ord kan man inte lita på Pricerunner och andra sidor på nätet. Deras jämförelser är inte speciellt trovärdiga och färgade av vilka som köper deras tjänster.

TACK


Jag vill ge veckan ros till de tre personer i den röda bilen, Stefan i Björkered och Kim Hansen för hjälpen när jag hamnade i diket mellan Ambjörnarp och Tranemo den 30/12. Jag vill även ge varsin ros till alla snälla bilister som stannade och frågade hur det gått samt om jag fått hjälp.
Jennie i den blå Volvon

PS Det gick bra. Både förare och bil klarade sig oskadda. Pappa och Kim fixade några detaljer. DS

Åter till Hemsidan

Inga kommentarer: