17 januari 2006

Måste jag tänka om?

Taxeändringar


Pendlare till Viared i Borås kommer att få en chock i mars. En liten käck prisökning på 185 kronor skall se tiBoråsarna i framtiden undviker att ta bussen för att komma till jobbet på Viared. Det märkliga är att man i Trollhättan-Vändersborg kan åka i och mellan städerna för tätortspriset, men i Borås kunde inte Viared ingå i Borås tätort - löjligt! Dessutom är inte kollektivtrafiken på Viared anpassad till skiftgående personal.

Misshandeln i Jönköping


Arriva vill av besparingsskäl inte att deras förare skall ingripa vid bråk. Det skulle kosta dem sjukskrivningsutgifter och annat och det är man inte intresserad av. Arriva kunde rent av bli skadeståndsskyldiga - mer utgifter som inte ingick i anbudet. Alltså skriver man in i sina säkerhetsföreskrifter att förarna skall hålla sig undan och ta kontakt med trafikledningen medan kombatanterna pucklar på varandra.
I BT kan man sedan läsa att BL inte har någon säkerhetspolicy och det är inte sant. På BL har man order att trycka på larmknappen en gång för mycket om en hotfull situation uppstår.

Parkering i Borås


I Borås har irritation uppstått över att vissa bussar parkerar under Centralbron och på kanten till nedfarten. När man byggde om till Borås Resecentrum stod knappast förarna i centrum och följden har blivit att fordon som har uppehåll i Borås inte har något ställe att långtidsparkera på. Nu vill BL att vi skall backa in mot Swebuss stängda och låsta terminal i Brodal. Visserligen står det P-förbud på gatastumpen där, men vi rekommenderas att parkera där ändå av företagsledningen.

Genomtänkt


Maqn kan inte beskylla Västtrafik för att alltid tänkt igenom konsekvenserna av sina beslut. När man skapade linje 303 så missade man att ordna med vändplats i Tingarör. När man byggde Resecentrum missade man stoppställen för turistbussar och rastparkering och mer som jag glömt just nu. Listan på illa genomtänkta beslut kan göras längre.

Åter till hemsidan

Inga kommentarer: