19 januari 2006

Torsdag......

Taxeändringar


Våra kunder har börjat upptäcka att det är något i görningen med priserna för kollektivtrafiken. Vidden av ändringarna har man ännu inte greppat. Västtrafik har inte gjort så stor affär av denna nyordning ännu. Däremot har p l ö t s l i g t kommunpolitiker i Borås v a k n a t och börjat undra vad som händer och vilka konsekvenser det får. Sent skall syndaren vakna.

Subventionera Fritidskortet


Läste ett förslag där man vill sänka priset på Fritidskortet från 510:-- till 255:--. En vaker tanke som skulle kosta 1,5 miljoner eller mer eftersom man samtidigt hoppas att fler unga köper kortet.

Sänkt skatt i glesbygd


Vår kära regering kommer att lägga fram ett förslag om höjt grundavdrag för innebyggare i vissa områden i Sverige. Det är väl troligen mest Norrlands inland som är aktuellt. Men principen är ju korrekt. Ingen service - ingen skatt. Fast 900:-- låter tämligen futtigt......

Skogsavtall


Nu skall skogsavfall få hjulen att rulla i Sverige. En ny industri kan vara i vardande. Skogsen avfall skall bli bilbränsle. Oljebolagens makt över världsekonomin kommer att minska. Speciellt om den nya produktionen styrs av landets intressen.

Åter till hemsidan

Inga kommentarer: