06 januari 2006

Trettondagen

Gratis kollektivtrafik


Detta med gratis kollektivtrafik för alla under 18 år i Göteborg är en svår fråga. Det nybildade ungdomsfullmäktige vill ge ungdommarna en julklapp och det riktiga fullmäktige var visst inte med på noterna. Västtrafik fick problem och nu blir det gratisåkning ett dygn 6-7 januari fast bara i Göteborg.
Västtrafik själva kan utan vidare ge alla Elfsborgsfantaster gratis resa till Borås arena utan att någon knusslar. Positiv särbehandling kallas det för då.

Demoktratiförbud


USA är ett märkligt land. Där hävdar man demoktrati med censur. Med hänvisning till Nationens Säkerhet (läs G Bush) försöker man stoppa all negativ publisering. Man får absolut inte berätta för medborgarna om pinsamma fakta. Avlyssning av "terrormisstänkta" amerikanska medborgare utan domstolsbeslut är ett exempel och rapporter om hemliga CIA-fängelser i tortyrländer är en "skamlig handling.....när landet är i krig". Skillnaden mellan Bush's USA och Putins Ryssland minskar om det nu funnits någon.
En annan lustig omständighet är Nordkorea som inte vill ha mathjälp från USA och FN eftersom dessa kräver insyn i hur hjälpen används. Skulle inte tro att USA är så värst intresserad av insyn utifrån heller.


Nytt veckobrev


Tack för gott arbete under helgerna ! Verksamheten har fungerat mycket bra på alla sätt och det är till och med så att skadefrekvensen varit oväntat låg.
Certifieringsutbildning startar upp igen under nästa vecka. Denna gång kommer vi att genomföra utbildningen under två hela dagar (alltså ingen läsning hemma). Skälet till att vi nu ändrar upplägget är att resultaten är bristfälliga. Det är för få som klarar provet.
Intern marknadsföring är ett besvärligt kapitel och att ha prov på intern marknadsföring är avancerat. Att resultaten är så svaga kan ju antyda att flertalet inte inser nyttan med denna form av intern marknadsföring och att certifikatet som följer inte ens är värt plasten det är inplastat i.

Trafikledningen har under veckan varit ute med representanter från VT7, Borås kommun samt gatukontoret i Borås för att visa på våra (läs stadstrafikens) vändplatser. Eller snarare brist på vändplatser.

Just nu verkar de flesta synpunkterna handla om tidspassningen. Med tanke på väglag och storhelgerna så är det inte så konstigt att det blir tajt. Har man stela tidtabeller och kunder som inte kan se skillnad på sommar och vinter, trafikköer och fri väg så blir det självklar gnäll. Står det i tidtabellen en tid så skall det fungera om så Gudrun II härjar för fullt utanför bussfönstret.
Vi kommer att inleda ett samarbete med Buss i Väst om bl.a. redovisning i Tranemo. Detta innebär att vi får fler förartimmar och mindre administration på den depån.

Vi har nu, som ni säkert märkt, problem med kalla bussar igen. Jag har nu bett trafikledningen att inte släppa ut för kalla bussar även om det skulle innebära att någon tur ställs in. Gäller ej depåer. Det är ju så att vi inte bara riskerar att våra förare blir sjuka utan naturligtvis är det också en trafiksäkerhetsfråga. Vi riskerar dessutom vite och klagomål för att vi kör kalla fordon. Samtidigt är det viktigt att ni anmäler fel och brister så att vi kan kolla upp fordonen i förebyggande syfte. Gäller ej depåer. Vi har fordon som ligger efter med månader om brister som är felanmälda. Det handlar då om trasiga värmare, kass förarstolsvärme, trasiga ABS-system och antislir, pausvärme som inte fungerar etc. Jag köper nog inte omsorgen om förarnas hälsa utan sätter nog en slant på viteshotet.

Åter till hemsidan

Inga kommentarer: