27 januari 2006

Fredag med stor bussolycka

Pågående aktiviteter


Tranemo – Svenljungas tjänster gås igenom just nu. Fast vi har inget hört lokalt så vi är nog inte delaktiga i processen.
Förare struntade i att plocka upp skolbarn – förare belönad med varning.
Bilist kört på buss Bryggaregatan – Fabriksgatan. Vår vagn 240.....:-(
Vi kör ibland ifrån anslutande buss då vi tar för givet att ”den måste ju ha varit här nu” när vi väntat i några minuter över tiden. Vi skall enligt regelboken vänta 5 minuter och i Älvsered har vi ju problemet eftersom vi inte kan kontakta Swebuss. Det är hur enkelt som helst för dig att endera kontakta aktuell buss (om det är en av våra) eller trafikledningen för att kolla var den är – gör det, så slipper vi en massa viten och tillbakakörningar.

Bussolyckan


Det är själva f-n att det skall till en svår bussolycka innan man vaknar och börjar fundera på däcksutrustning på bussar. Sedan har jag personligen svårt att inse att härdat glas kan ersätta störtbågar. Om en buss lägger sig upp och ner håller ju glasrutorna inte taket på plats. Det är en vansinnig konstruktion. Att sedan placera tyngpunkten så högt är inte heller speciellt smart. Jag har aldrig tyckt att den busstypen är speciellt smart. Sidvindskänsliga är dom också.
Det är bara att hoppas att det kommer något gott ur allt detta tragiska. Sådan här får aldrig hända igen.

Posten


Ny reklam från Posten som vill göra gällande att deras service blivit bättre, fast vad det gäller mindre orter så gäller inte reklamen eftersom man i princip lyft bort servicen helt. Nu skall Posten tydligen kasta ut pengar på nya skyltar....Om detta blir bättre är väl tveksamt. Men det finns ju bussgods :-)

Värsttrafik


Värsttrafik vill göra gällande att deras nya prissystem kommer att bidra till att fler får arbete? Förändringarna skall underlätta resandet och göra kollektivtrafiken bättre. Det skall helt enkelt bli lättare att pendla till arbetsplatser l ä n g r e bort. Att flera gamla system och utslitna maskiner försvinner är utmärkt - tyvärr har man till dax dato inte hållit tidtabellen för införandet. Det nya prissystemet skall vara ny svensk och nordisk standard. Våra kunder skall med lätthet kunna pendla till Halland??? F-n vet hur det skall gå till. Långresor premieras och kortresor blir vad??? Skövdebor skall arbetspendla till Göteborg?? Arbetslivet skall lättare hitta rätt personal och man kan på så sätt ta vara på kompetens - genom långpendling! Ännu så länge är det flest kvinnor som åker kollektivt - gubben tar bilen till jobbet.
Märkligt nog glömmer Värsttrafik alla underligheter som det nya systemet föder. Kommunkort till innevånare som knappt vet vad kommuntrafik är. För det är ju så att flertal småkommuner inte har någon trafik inom kommunen värd att nämna.


Åter till hemsidan

Inga kommentarer: