15 januari 2006

Så är det söndag igen....

Lite om livet i branchen


Man håller på att ytligt se över tjänsterna i Svenljunga, Tranemo och Skene. Ett djupare arbete kommer att ske senare enligt företagets bulletin. Det märkliga med detta är att vi som jobbar inte ens märk av processen, så vi är nog inte delaktiga i den. I Tranemo skall Buss i Väst ta hand om redovisningen vilket innebär att man får tillgång till mer körtid och kan minska med en buss och en person. Även i Skene anses finnas en besparingspotential. I Svenljunga sköter vi redovisningen samtidigt som vi kör 100% vilket inte uppskattats tidigare, men nu är det plötsligt i sin ordning - tänk så det kan bli.
Plötsligt skall det finnas taxeböcker i varje fordon, samma taxeböcker som togs bort ur varje fordon då vi startade trafiken för ett antal år sedan nu. Visst är det märkligt!?
Trots den extrema halka som rådde tisdagen den 10 januari inträffade inga insidenter hos oss och det är vi evigt tacksamma för. Tack Tack!
En insändare skriver "Busschaufförer har under lång tid framstått som legitima slagpåsar på insändarsidorna. Skribenten tycker (helt korrekt) att insändaren skall tala med bussföraren istället för att skriva anonyma insändare, som vissa gnällspikar gillar att göra - för som anonym insändare behöver Du inte stå till svars!
Tydligen har det funnits bussförare som blivit med än lovligt irriterade på bilförare som inte bländar av och som hämnd satt på det egna helljuset. Dålig stil kära kollegor. Bussföraren har ett stort ansvar för resenärernas och medtrafikanternas säkerhet (fast det avspeglar aldrig i något sammanhang) och skall anpassa hastigheten och det övriga körsättet efter trafiksiuationen och totalt strunta i tidtabellen.

Smått och mindre gott


Bil som inte laddar och beter sig allmänt korkat har förstört den gångna veckan. Man kan ju undra vad som flugit i den? Den svarar inte när man frågar den.
Däremot besökte vi Disney On Ice och det var nice (kul rim). Kan dessvärre inte rekommendera ett besök eftersom det inte är fler föreställningar i Göteborg för denna gång.
Svartjobb blir mer och mer accepterat i Sverige och som jag ser det är det inte speciellt märkligt. Skattetrycket ökar och nya pålagor hittas på - senaste är trängselskatten, men vi får ju inget för pengarna. Alltså blir svartjobb något man får något för pengarna. Jag ser inte detta som något märkligt. Dessutom vill ju miljöpartiet införa trängselavgifter även i Göteborg och det skall väl inte dröja länge innan Borås och Svenljunga också får denna nya pålaga.
Barnfamiljer är inte så intresserade av att flytta - tror katten det, med barn i skolan och dagisplaser med mera. Dssutom skall ju båda vuxna i familjen ha nytt jobb på nya orten...och det är ju inte så säkert att det lyckas.
Utlandsfödda är rädda i trafiken och har svårt att anpassa sig till det svenska systemet. Andelen utlandsfödda kvinnor med körkort är låg. och nästa Vad kan ligga bakom detta månne? Utlandfödda kvinnor kunde inte ens cykla...och var finns orsaken till detta? Är körkort och cykel verktyg som gör att dom är på rymmen från spisen?
En politiker måste kunna säga vad som skall hända i morgon, nästa månad år samt ha förmågan att efteråt förklara varför det inte blev så sade en gång Winston Churchill. Tuff grabb den..


Åter till hemsidan

Inga kommentarer: