02 mars 2010

Tisdagen den 2 Mars 2010


- Jaha Du. Då har vi bytt bransch då. Det känns lite ovant.
- Precis. Nu gäller det att lära sig nytt. Det är ett helt nytt regelverk som gäller här. Nu skall vi läsa in oss!
- Jasså? Okej då... Du har ju rätt! Man kan undra om han som inte läser denna bloggen kommer fortsätta att (inte) läsa den.

- Du anar inte Du... Här på AF firar svensk byråkrati sina verkliga triumfer. Principen är: "Varför göra en sak enkel när man kan krångla till det!" Regelverk är till för att följas.
- Men vi fick i alla fall varsin 'handlingsplan' och sedan skulle vi själva knacka in våra CV via våra egna dator kopplade till internet.
- Stackars djävlar som inte behärskar detta med datorer och internet. Dom är liksom golvade innan matchen börjat!
- Där hänger vi ju med som fd datalärare. Fast vi får nog vara lagom ärliga när vi bloggar om detta. Att vara alltför öppna kan nog vara en stor nackdel.
- Jag gillar formuleringen i handlingsplanen: Handlingsplan upprättad 1 Mars 2010 mellan Roy McGustafsson och Arbetsförmedlingen. Jag minns nämligen inte att vi ingick nått avtal, men skit samma. Sedan skall vi redovisa sökta jobb den 1 Juni 2010  och den 15 augusti 2010 via E-post till vår handläggare. Jag utgår ifrån att man kan få söka jobb via E-post också. Numera går ju allt via de skottade och saltade digitala motorvägarna.
- Det gör ju det ja. Fast jag minns inte att bussförare uppmanades att lära sig sköta datorer. Jag minns nog snarare att man tyckte att dylik kunskap inte var förenlig med arbetsuppgifterna. Det gör det hela rätt intressant. Och inte får vi nån personlig coach heller, det skulle tydligen arbetsgivaren hålla med påstod AF.
- Mannen på AF frågade dessutom om vi kom från Kjellgrens Buss AB. Lite kul så med tanke att även detta lokala bussföretag friställer ett antal förare. Veolias övertagande av regiontrafiken skapade rätt spridd arbetslöshet på landsbygden. Men regeringen har ju beslutat att det skall vara så, det skall ske en regelbunden utslagning av arbetskraft.
- Chansen att få ett nytt jobb bedömdes som obefintlig. Jag sökte omgående jobb som arbetsförmedlare men befanns för gammal. Så nu vet vi att AF har en åldersspärr på hur gammal man skall vara för att få börja som arbetsförmedlare. Är det åldersdiskriminering? Men vem vågar testa om det är så?
- Och vi har ju jobbat med sådant förr i olika sammanhang så det är oss inte främmande. Fast vi satt sällan på en stol. Vi var mer ute och raggade jobb rent fysiskt. Det var rätt många som fick jobb med vår hjälp.
- Hörru Du. Nu skall vi läsa igenom broschyren som vi aldrig fick, men det är lugnt. Vi skall nog fixa det också.
- Det skall nog gå bra!

- Det är inte bara linje 100 som skall gå med tvåvåningsbussar. Tydligen skall Grön Express också köras med dubbeldäckare. Man tror att trängselavgifterna in i Göteborg kommer att generera ännu större krav på kapacitet. Så nu väljer man dubbeldäckare som skall kunna blåsa på i full fart på motorvägen. Ledbussar klarar inte så höga hastigheter. Det är onekligen ett argument att kunna hålla maxfart på en motorväg.
- Och i Stockholm var det kaos i kollektivtrafiken. Bussar ersatte tunnelbanan och polis fick styra om att det blev lagom panikartad påstigning på bussarna. En buss lastar dessvärre inte lika mycket som ett tunnelbanetåg och troligen fanns det inte tillräckligt med bussar och förare för att ersätta alla tåg som inte kunde köra. Tålamod är tydligen ingen dygd för storstadsborna.
- Men dåligt plogade gator i både Göteborg och Borås ställde till det för busstrafik & spårvagnar. Frågan är om det verkligen gynnar miljön att inte röja de vägar som kollektivtrafiken kör.

- Jag hörde att vår gamle depåkontaktman blev lite nedringd igår. Lite märkligt med anledning av att han inte längre har med saken att göra. Västtrafik och Veolia har tydligen inte riktigt nått ut till skolorna i Svenljunga kommun. Men det brukar å andra sidan bli strul de första dagarna med en ny entreprenör. Så även denna gång.
- Enligt den nya tidtabellen skall det inte gå upp några bussar till skolorna längre utom ett par norrifrån på morgonen.
- Hade inte skolorna blivit informerade?

- Jag har hört att ett antal bussar inte lyckats hålla sig på vägen i det taskiga väglaget.
- Kan tro det. Det var moddigt som fan i går morse.

- Folk över 65 skall behandlas kostnadseffektivt i Tranemo Kommun. Det står tydligt och klart i Kommunalt Forum.
- Det känns rätt syniskt att betrakta sina äldre kommuninnevånare som en kostnad, men det är tydligen så kommunen ser på dom.

- Snacka om egoism. Ett fruntimmer som till varje pris skulle ha barn. Det togs ingen hänsyn hur barnen skulle få det bara att hennes behov uppfylldes.


Inga kommentarer: