22 mars 2010

Måndagen den 22 Mars 2010




- Konkurrensen gynnar medborgarna påstår (M).
- Jo det kan nog vara korrekt, men bara där det finns en tillräckligt stor marknad.
- Och landsbygden utgör som regel ingen marknad över huvud taget?
- Så är det ju. Det ser vi otaliga bevis för. Telia vill inte reparera telenät sedan stormen Gudrun, vårdvalet var knappast nått val för oss här utan mera en storstadsfråga och detta med apoteksreformen har inte satt ett enda avtryck i dessa trakter. Nått apotek har visst bytt huvudman - men där tar det slut för vår del.
- Fast Reklam-TV har visst fått några nya kunder i nyöppnade apoteksbolag - i städer!

- AF och olika kompetensutbildningsföretag förmedlar idag gratisarbetare åt näringslivet. Samhället står för lönen.
- Givetvis utnyttjar arbetsgivarna dessa gratisarbetare, dumma vore dom annars. Dessutom får arbetsgivarna en bonus på 230 kronor om dagen per individ.
- Här finns ytterligare en variant på osund arbetsmarknad. Det är inte bara timanställningar som är skit!

- Kollektivtrafik är ständigt ett aktuellt ämne och inte minst för ungdomar som ännu inte har körkort.
- Då heter en aktuell produkt Fritidskortet som man vill skall börja tidigare på dagen. Det brukar vara glapp mellan när skolan slutar och när fritidskortet börjar gälla.
- Läxtid existerar tydligen inte längre!
- Kollektivtrafikfrågor betraktas ofta som komplicerade. Ibland kan man undra varför!
- Det som är lite kul med detta är att dessa ungdomar bor i ett område med hyfsat fungerande kollektivtrafik, medan "våra" ungdomar är tvungna att be föräldrar att stå för transporterna. Kollektivtrafik utöver skolbussen är ren lyx.
- Sant. Vi är lite tillbaka på detta med konkurrens, även om kollektivtrafik är monopol. Ju färre innevånare i ett område ju obefintligare kollektivtrafik. På nått sätt har kollektivtrafiken mer och mer anpassat sig till lönsamhetsbegrepp och släppt service- och samhällstanken.
- Precis som mycket annat i samhället av idag. Posten har dragit ner sin verksamhet på landsbygden, dagligvaruhandeln har övergett landsbygden, banker existerar knappt längre, bensinstationer försvinner, affärer försvinner, telefonförbindelser i tråd minskar, bredband via fiber är en lyx på landet om man ens har bredband... och så vidare i all oändlighet.
- Att låta överskott på ett ställe betala underskott på ett annat är en sedan länge övergiven tanke känns det som.


1 kommentar:

Anonym sa...

Trevlig bild, där har jag bestämt kört förbi idag.

//karl