19 mars 2010

Fredagen den 19 Mars 2010



- Jag måste få säga att när en socialist undrar vad det är för fel på timanställning för bussförare då blir jag orolig!
- Har Kommunal samma flata inställning blir jag ett nervvrak. När IF Metall reagerar på bemanningsföretag som snor fasta jobb i industrin och att Kommunal inte reagerar när trafikoperatörer hellre använder timanställda än tillsvidareanställda finns all anledning att få ett nervöst sammanbrott.
- Och vad tycker Du om förslaget om att äldre skall garanteras att få bo ihop på ålderns höst då?
- Va? Får dom inte bo ihop! Är dom omyndiga eller? Fjantig äldrevård vi har. Minns när KFUM & KFUK måste bo med flera kilometers avstånd eller när Svenska Scoutförbundet hade sommarläger och flickor och pojkar inte fick på i samma lägerområde.
- Du vi hade speciella flick- och pojkskolor förr om åren!
- Aha så vad vi försöker säga är att äldrevården befinner sig på DEN nivån. Regeringsbeslut på om gifta par och sambopar skall få bo ihop och bli serverade alkoholhaltiga drycker till maten. Jösses!
- Viktoria Park i Skåne är ett väldigt tydligt tecken på segreterat boende, och det finns en tydlig koppling till Rosengård. Ett tydligt motstånd till integrering. Skåne har en stor andel invandrare.
- Det var i alla fall ett antal rika pensionärer som syntes i TV. Dom hade nog varken problem med att få bo ihop eller sprit till maten.

- Fast det jag finner mest märkligt är ändå den fackliga flatheten när det gäller timanställda bussförare och spårvagnsförare också för den delen. Det är precis lika stort otyg som bemanningsföretagens personal som skall ge en "flexibel" arbetsmarknad. Man slår undan benen för förutsättningarna till riktiga jobb.
- Men dom som kommer via bemanningsföretagen är ju i alla fall anställda hos ett bemanningsföretag på gott och ont. Den timanställde är de facto inte anställd hos någon när han inte håller i en ratt. En djäkla skillnad vill jag mena.
- Sant sant bäste broder och facken tiger stilla. Tyst samförstånd kan man misstänka.
- Och Västtrafik gillar läget - billig "superflexibel" arbetskraft inbillar man sig ger billigare resor.
- Stopp nu! Har inte Strålkastaren ett uttalande från ordförande i Västtrafik om att förarna ska få bättre anställningsskydd.
- Känns väldigt mycket som läpparnas bekännelse mer än att man verkligen vill. För hade man verkligen haft den inställningen hade det problemet varit löst för länge sedan. Man har verkligen haft rejält med tid på sig. Jag tror inte på uttalandet. Ett typiskt (S)-uttalande i valtider och ett tomt löfte.

- Vad skönt att "Så skall det låta" är tillbaka i rutan. Det känns lite som om ordningen är återställd.
- Bara hoppas att KFS och A-kassa och allt annat runt det där också kommer i ordning. Just nu lever vi lite i vakuum.


1 kommentar:

Anonym sa...

Som timanställd får du inga ATP-poäng, du måste jobba mer timmar än heltid för att få rättvis semester och följa med i lönestegen. Du har inga klädpoäng (föraruniform), kan inte planera och reglera din arbetstid. Du kan inte söka på lista. Du kan inte höja din sjukersättning, baserad på lönen. Du kanske bara får grundersättning för du har varit timanställd i hela ditt liv. AFA-skydd är uteslutet.
Gissa om det är billigare med timanställda.