15 mars 2010

Måndagen den 15 Mars 2010



- Det är ju för bedrövligt. Jag läste just att vår gamla linje 58 via Utby-Bergsjön skulle läggas ner.
- E ru inte redigt frisk. Den som vi tragglat med så flitigt.
- Tydligen tragglas det inte tillräckligt längre, för åtskilliga turer dras in varje dag och det finns inget värre än när man inte kan lita på att bussen skall komma.
- Det är förvisso sant. Kan man inte lita på att den kommer så väljer man snabbt andra särr att ta sig till skolan o jobbet.

- Då är det nog rätt så naturligt att Västtrafiks Kundtjänst oftast har det hett om öronen. Inställda turer, ett minst sagt misslyckat betalsystem och en extrem vinter borgar för goda intäkter för telefonoperatörerna.
- En av kundmottagarna säger att det är jobbigt med aggressiva människor och då har hon ändå bara en telefonlur vid örat. Att möta samma individer öga mot öga är betydligt tuffare.
- Det menar Du inte. (gapflabb). Du tänker händelsevis inte på bussföraren som på nattbussen plötsligt fick innehållet i brandsläckaren mitt i fejset? Tvärnita var det som gällde. Onekligen en väldigt aggressiv passagerare.
- Jo det var det jag hade i tankarna. Ett rent livsfarligt beteende för såväl bussens övriga passagerare som för medtrafikanter.
- En sådan passagerare skall låsas in och sedan kastar man bort nyckeln. Det finns inga ursäkter i världen som kan förlåta ett sådant agerande.
- Då är det onekligen lite lugnare att få frustrationerna via en telefonlur via en glödhet mobiltelefon.
- Och säkrare.

- Jag hörde att övervakningssamhället firat nya triumfer i dagarna. Är bara lite osäker på om det är bra eller dåligt.
- Du tänker på "hotet" mot KTH i Stockholm från en person i Göteborg- En som dessutom inte hade några kopplingar till skolan i fråga.
- Kan det varit ett test? I så fall fick stackarn mer napp än han hade tänkt sig!
- Det visar med önskvärd tydlighet hur väl dt globala övervakningssamhället fungerar.
- Polisen i Halland vill dessutom utöka sin kameraövervakning - på gott och ont!
- Slanten har ju alltid en baksida.

Inga kommentarer: