16 mars 2010

Tisdagen den 16 Mars 2010




- Vårdval hit och vårdval dit... Vårdcentraler med för få patienter stängs nattetid eller läggs ner.
- Då undrar man onekligen vad det var för vits med vårdvalet.
- Och trängelavgiftsystemet har sina sidoeffekter.
- Jaha, Du tänker på registrering av att Du varit där, men Du har samma effekt med Ditt resebevis hos Västtrafik också. Parkerar Du bilen med hjälp av nått bankkort eller bensinkort så blir Du också registrerad.

- Transportsektorn är en stor och märklig del av näringslivet. Två förare hos samma företag kan tydligen ha väldigt olika lön. Svensken har en lön och polacken bara 50% av svenskens lön och då är polacken ändå högavlönad i Polen.
- En verkligt märklig värld vi lever vi och de med stor plånbok kan köpa sig förbi köer och köpa billig arbetskraft.
- Vem har påstått att världen är rättvis... (asgarv).

- Regeringens strävan är att landets innevånare skall jobba så länge som möjligt och helst ännu längre, samtidigt så initierar man system på arbetsmarknaden som slår ut personal i förtid.
- Onekligen en märklig hållning får man hålla med om. Den ena handen verkar inte riktigt ha koll på vad den andra har för sig.

- Vilken gata är vi på i Göteborg frågar GP och priset är ett presentkort hos Västtrafik.
- Jag trodde inte att Västtrafik stod så högt i kurs i den staden .. he he he.
- Det skulle möjligen vara våra äldre medborgare. I den kungliga huvudkommunen anser 50% att de inte kan påverka sin egen vardag. Med ett presentkort från Västtrafik kan dom kanske ta sig ut ett tag.
- Det är väl så att man i huvudkommunen bara förvarar sina seniormedborgare.
- Men i dagens kostnadsjagande samhälle och med samhällstjänster som är inhandlade på den privata marknaden har man inte råd att ta hand om sina åldrande föräldrar. Dom bokförs som en belastande kostnad.

- Det är rätt märkligt att ett förhållandevis litet land som Israel kan få trakassera sina grannar i 42 år eller längre utan att man slår näven i bordet och sätter stopp.
- Jag håller med Dig. Att bygga bosättningar på ockuperad mark är naturligtvis ett smart sätt att lägga under sig mark. Man äter ut ursprungsbefolkningen helt enkelt.
- Dom skiter i alla FN's förhållningsorder och anser sig stå över alla andra. Israeler är alltså en slags supermänniskor som är för mer än resten av jordens befolkning.


Inga kommentarer: