19 januari 2010

Tisdagen den 19 januari 2010



- Jag ser att Du varit med skolbarn till Överlida och Mjöbäck!
- Undra just hur Du anar detta... ha ha ha! Kan det ha något att göra med att jag bär hörselskydd eller att bakre delen av bussen ser ut som en svinstia efter de svin som just åkt där.
- Jo Du! Det skall bli intressant att få erfara hur nästa entreprenör tacklar dessa pöbelungar som varken föräldrar eller skola lyckats lära ens den minsta hyfs och fason. Vår arbetsgivare har då totalt misslyckats och om nån förare tagit i med hårdhanskarna har han/hon hamnat i BT och vår velige VD har nästan stått med mössan i hand och bett om ursäkt.
- Förkastligt. Kan slöddret inte uppföra sig i en buss är det nog rätt nyttigt med motion.
- De skyddsombud vi har haft har inte heller agerat. Mycket märkligt. En chaufför och en utkastare hade gjort susen.

- Tur att det inte var så kallt i morse för bussfan var iskall igen.
- Det är onekligen lite taskigt mot resenärerna - chaufförerna kan gott frysa häcken av sig. Ingen av oss har ens noterat nått skyddsombud som tyckt att det varit åt helvete ens vid minus 18 grader i bussen.
- Har vi ens nått som heter skyddsombud? Vi får hoppas att det blir bättre ordning hos den entreprenör som tar över. För övrigt hörde jag att dom som kommer efter har "tvångskommenderat" några boråsare att köra i Svenljunga från 28/2. Vi får väl hoppas dom trivs med den nya depåchefen!
- Kan just undra om Veolia kommer att hålla utbildning på Hajen för det lär behövas har jag förstått på alla frågor som vi fått.
- Då undrar jag hur nya depåchefen och Veolia kommer att tycka om fastighetsskötseln runt våra garage som dom ju skall ta över. Idag är det lite si och så med snöröjning och inte minst vid garageportarna.

- Vet Du en sak! Jag misstänker att A-kassornas långa handläggningstid beror på att dom intensivt hoppas att den arbetslöse skall ge upp att vänta och inte vill ta kassans tjänster i anspråk. En slags sparmetod alltså helt i stil med (M):s utnötningstaktik.
- Aha så Du ser en koppling mellan att skicka sjuka människor till Arbetsförmedlingen och A-kassorna. Dom är förmodligen inte ens medlemmar i en A-kassa kom jag att tänka på. Det är rätt typiskt (M) att tro att marknadskrafterna skall lösa ett problem av denna sorten. Marknaden vill ha fullt friska människor som överpresterar och som inte skall vara mammalediga eller pappalediga och som absolut inte får ha några "defekter". Så att tro att arbetsgivarna vill ha sjuka personer, som kanske bara kan jobba lite grann om man specialanpassar arbetsplatsen, är rätt sjukt.
- Det känns som en övertro på de fria marknadskrafterna.
- Just så känner jag också... Hare bra nu!
- Detsamma.



1 kommentar:

Cina sa...

Jo ddu... Ohyffsade ungar finns det överallt.
Jag körde skolbuss i det "fina" Onsala....De kan inte heller uppföra sig.
När jag kom med bussen en morgon, står en pojke med sin pappa på hållplatsen och när jag öppnar dörren så hör jag - NEEEJ! Det är HOOON! (och jag kände hur triumfhornen växte ut he he)
Det gäller att sätta sig i respekt hos ungarna! ha ha