12 januari 2010

Tisdagen den 12 januari 2010





Om konsten att vara girig!

- Det är inte klokt så mycket girighet som kommit i dagen så här i början av ett nytt år. De elproducerande företagen utnyttjar situationen med sträng kyla till att tjäna extra kronor istället för att se till att samhället får den energi som situationen kräver. Det är jävligt svårt att se hur statliga Vattenfall bäst tjänar samhällets intressen genom att gå på halvfart och pressa upp elpriserna. Det där med privatisering var nog på detta området en rätt usel idé! Det saknas alla former av konkurrens och det finns de facto bara ETT (1) elnät!.
- Så Du tar elproducenterna som exempel Du. Jag hade nog mera tänkt mig banksektorn. Där borde det finnas konkurrens, men den verkar inte fungera. Man har anledning att tro att det finns dolda överenskommelser på hög nivå inom banksektorn. Alla rör sig åt samma håll - liksom går i flock och alla är skyddade mot konkurs och avveckling av skattebetalarna - vilka dumheter dom än gör. En rätt praktiskt situation. Sedan låter bankerna det stora flertalet kunder göra bankjobbet själva samtidigt som man har mage att ta betalt för kundens eget arbete.
- Dom lärde sig nog av skattemyndigheten, som låter företagen sköta momsredovisningen utan ersättning!
- Kan nog ligga en hel del i detta. Men den som inbillar sig att banker står för begrepp som service är illa ute. Dom säljer produkter i form av tjänster. Att en banktjänsteman skulle ge oegennyttiga ekonomiska råd är den värsta bluffen. En känd ekonomijournalist ger oss följande råd. Byt till en mindre bank. Gå inte med på avgifter för internetbank. Kolla olika sparräntor även hos andra än reguljära banker! Fonder är ett av bankernas guldägg. Se upp!

- Kaka söker maka är ett gammalt talesätt fast idag borde det kanske heta "Sådan chef - Sådan anställd". Det är rätt vanligt att chefer och rekryterare väljer personer som liknar dom själva. Kanske för att stärka självbilden. Detta gäller oavsett om chefen/rekryteraren är född svensk eller har annat födelseland. Lika barn leka bäst.
- Tänk att dessa gamla ordspråk är lika sanna idag som dom var när dom skapades.

- Västtrafik har åter fått kritik för sitt nya biljettsystem. KO har haft synpunkter. Kunderna har fått gå andra vägar när inte Västtrafik lyssnat! Nu skall Västtrafik överklaga kundernas klagomål.
- He he he - snacka om monopolföretag.
- Mmm. Men nu har jag lärt mig att logga ut kort från andra linjer med *Hajen*. Man är ju måttligt intresserad av att lägga sig till med alltför mycket kunskaper i Hajen eftersom vi bara har 7 veckor kvar....


Inga kommentarer: