20 december 2009

Söndagen den 20 december 2009

- Visst är dom smarta!
- Va?
- Västtrafik som skaffar sig en databas som inte klarar av att göra hela jobbet! I-tid-systemet funkar inte på udda typer av dagar som t ex Julafton. Det står så i veckobrevet.
- Ska bli kul och se vad Hajen klarar av då!
- Jag måste få berätta för vår VD att felanmälan av fordon till trafikledarna som regel icke fungerar. Jag vet dock inte varför. Bara att det aldrig händer nått!

- Nu har han ändrat sig.... "När orden Köp medges ej visas skall kunden batala på annat sätt, typ annat kontokort, SMS eller GÅ AV!!
- Då får vi hoppas att dom har ett alternativt kontokort då annars blir det en lååång promenad! Vi tar inte SMS som bekant, fast det är en del som försökt. Undrar just om det varit fake-SMS-biljetter eftersom det inte finns nån kod för våra linjer.
- Spelar roll eller vi har aldrig accepterat dom biljetterna. Här gäller bara bankkort! Jepp.
- Och en sak till. Kommer någon med ett spärrat Västtrafikkort så gäller GÅ AV! Föraren får icke ta ifrån passageraren kortet!
- Aha då gäller DUCKA!

- Och i Köpenhamn gick det käpprätt åt helvete!
- It's all about money.
- Jo tack det vet jag! Men det skiter moder Jord högaktningsfullt i. Så en vacker och solig dag skakar Moder Jord på sig och gör sig på så sätt av med problemet. Hon tar inte nån hänsyn till babblande politiker. Inte ens om man tro sig vara jordens mäktigaste man - Moder Jord är betydligt mäktigare.
- Kommer vi att lösa klimatfrågan innan Moder Jord säger ifrån? Svaret är rätt givet: Nej! Absolut inte.
- Hänger klimatfrågan ihop med franska revolutionen på nått sätt? Jag hör uttryck som frihet, fred, demokrati och patenträtt.
- Det där sista var otippat!
- Men detta är kärnpunkten i hela klimatsnacket - det skapar oenighet. Större delen av jordens politiker tror att allt hänger på stigande konsumtion som skapar tillväxt sett i monetära termer. Mer och mer konsumtion tack!
- Detta föder en misstanke! Vid knapphet av en eller flera resurser uppstår som regel krig. Om det uppkommer väsentliga väderförändringar blir det massfolkvandring, krig om vatten och så vidare.
- Självklart, så har jordens områden formats sedan dess uppkomst. Och Kristna fundamentalister välkomnar jordens undergång i den fasta tron att där finns porten till paradiset.
- Sicket bakslag det kommer att bli!
- Den stora frågan är om vi verkligen är intresserade av att göra nått vettigt. Nu skall vi t ex satsa på biobränslen som kommer att konkurrera om maten på jorden.
- Kanske inte så smart då. Och kärnkraft skapar hundratusenåriga dödliga strålningsproblem och genererar grundmaterial till rätt justa vapen som kan förgöra jorden ett antal gånger, hur nu det skall gå till? Har man sprängt jorden i småbitar en gång känner jag att det blir lite jobbigt att göra om bravaden.
- Fast det som har avgjort och som kommer att vara avgörande i framtiden är att jordens befolkning omfattas av många religioner, varierande uppfattningar av verkligheten och en mängd skilda kulturer. Troligen kommer det aldrig att gå att jämka ihop dessa innan klockan klämtar.

- En liten, liten demonstration av detta är just nu Frankrike. Frågan om heltäckande slöja eller inte är egentligen en fråga om fransk identitet. Vad är det som skapar Fransk identitet?
- Det så kallade multikulturella samhällets baksida alltså! Ett land vill behålla sin identitet!
- Precis! Ta detta och låt Frankrike representera hela Jorden. Det blir ett helvete att jämka samman hela jorden till en jordisk identitet.
- Ordet värdegrund blir nästan löjligt.
- Onekligen. Vad är det som gör att ett land är ett enat land? Språk? Kultur? Historia? Ja Du - det där med klimatfrågan känns nog mer som en omfördelning av pengar än som en vilja att rädda jorden.

- Och under 2010 kommer pensionen att minska. Snacka om att vi två har flax. Arbetslösa som på nått sätt skall överleva fram till pensionering och så går dom och sänker pensionen. Men inte fan sänker dom hyran eller matpriserna för det inte!

Inga kommentarer: