19 december 2009

Lördagen den 19 december 2009



- Så det är bara söndagen kvar och sedan vänder det.
- Vänder? Vet Du att det är minus 16 grader ute?
- Vi går mot ljusare tider igen. Längre dagar och kortare nätter. Gud så skönt.

- Så skall vi tacka för sista julklappen från BL. Det var trevligt!
- Men jag är lite irriterad över anklagelser om låsbyten och annat trams. Det känns inte bra.
- Glöm det där nu. Tänk lite mer på att 34% inte har råd att fira jul. Det känns trist så här i juletid.
- Jag tänkte mer på de sociala reglerna. Tomma anklagelser och så, men det är väl bara att lägga till all annan skit vi fått höra under åren.
- Rätt tänkt! Lägg det bakom Dig nu. Våra röster är ändå inget värda. Makten lyssnar inte inte på den lilla medborgaren.
- Det där var djupt! Men jag har märkt att Du har en poäng. Vi har ju skickat ut ett och annat mail till bussbranschen utan att få svar.
- Både Västtrafik, Veolia och Svensk Kollektivtrafik lyser med sin frånvaro. Man tycker inte att det är värt att svara på.

- Det snöade bra i går kväll, men vi hade ändå bara lätt snöfall jämfört med östkusten har jag förstått.
- Förvisso, men det gled bra på sina ställen i alla fall och jag hade ju fått 206:an istället för 207:an. 206:an har ett härligt rattglapp som i halkan kändes något besvärande, men dessa 14 åringar har sina nycker! Den saknar dessutom retarder!
- Det blir bättre, ja rent av mycket bättre efter den 27 februari 2010. Undrar om "våra" ordinarie depåbussar har blivit utslitna precis två månader innan avtalet går ut?
- En bra fråga. Fast jag tycker lite synd om alla passagerare som måste åka i en buss där temperaturen är minus 5 grader.
- Va fan lite får dom väl tåla. Skoleleverna har löst problemet genom att använda mittgången som löparbana. Du vet väl vad definitionen på Serviceanda är?
- Tydligen inte!
- Jo man ställer bussen ute i kylan så att den blir rejält svinkall inuti. Samtidigt parkerar man sina privata bilar i bussens varmgarage. Det är verklig Serviceanda.

- Skall man ha samtrafik så skall man höra av sig tycker jag!
- Låt höra?
- Det är väl inte så smart att bara åka till garaget utan att säga nått och låta bussen man skall ha samtrafik vänta på ingenting!
- Det var nog inte den vassaste kniven i lådan. Hörde att det var en Veolia-anställd. Hörde på ett förarmöte att Veolia tydligen lyckats anställa ett antal rejäla stolpskott. Det är väl bara att gratta! Hörde att man anlitat Tranemoförare som konsult!

- Jag funderar på hur stor andel av alla önskade låtar i MUSIKHJÄLPEN som spelas i radio? Med allt prat med mera så hinner dom väl i bästa fall med 10 låtar per timma och det kommer in betydligt fler önskningar.
- Men alla pengar går till ett viktigt ändamål. Utrota Malaria. Ingen trevlig sjukdom.

- Det är inte bara via The Pirate Bay det piratkopieras, även om det just nu tjatas otroligt om detta.
- Nej, om jag fattat saken rätt så piratkopieras kända klädmärken, DVDfilmer, kända väskmärken.
- Det är väl lite halvkänt men vem känner till kopiering av läkemedel, möbler, mat, tvättmedel och sådana väsentligheter som kondomer. Till och ett vanligt äpple kan få falsk identitet.
- Det känns lite knäppt faktiskt. Är allt märkesskyddat nu för tiden?
- Det känns nästan så... hi hi hi.

- Jag undrar om "våra" ordinarie depåbussar är totalt slutkörda så här två månader innan avtalsperioden är över?
- Hur så?
- Varför har vi annars typ 207:an, 206:an och andra skumma bussar på depå? Såg att Tranemo har samma skumma typ av bussar.





Inga kommentarer: