31 december 2009

Onsdagen den 30 december 2009



- Och imorgon är det nyårsafton. Och vi är lediga.
- Det är det faktiskt. Jag satt och tittade i Västtrafiks fina almanacka för 2010 och där kunde jag läsa VD's förord. Han skriver bland annat "Fler resenärer betyder fler turer och fler fordon. För att klara målet om dubblering, behövs fler personer som jobbar med och för kollektivtrafiken."
- Vi jobbar möjligen för kollektivtrafiken, men våra dagar med samma trafik är räknade - så där har vd fel. Kollektivtrafiken har redan ett överskott av uppsagda förare som inte ryms efter varje upphandling. Trots alla fagra ord slås förare ut vid varje upphandling.
- Så man kan undra hur vuxna kvinnor och män accepterar sådana taskiga arbetstider - frivilligt. Om det nu är frivilligt?

- Rätt kul att hållplatsen i Länghems Centrum bara är skottad på en sida. Man har tydligen inte fattat hur den fungerar. Det kanske inte är så självklart för alla.
- På andra håll skottar dom trottoaren och därmed hållplatsen och så lägger man en snövall mellan bussen och hållplatsen.
- Undrar om nån kan bidra med andra varianter på snö och hållplatser???

- Jag har en helt annan fundering. Jag grunnar på när de Veolia-anställda måste lämna BLAB för att hinna med internutbildning och allt annat praktiskt inför en trafikstart. Det kan bli en riktigt tuff tid för BLAB på sluttampen.
- Jo, det tror jag säkert. Tidtabellerna för Veolia ligger redan ute på Internet och är lite tätare mot Borås mot idag. 303:an t ex får timtrafik hela sin trafiktid. Skulle inte tro att det blir nått tillfälle till att ta bussen med sig hem och frågan är väl om Veolia är intresserade av att vissa förare inte vill köra nätter. Fast nu är det knappast vårt problem längre.

- Såg ett TV-program om äldre som söker jobb där de äldre anses ha passerat bäst-före-datum.
- Jag såg det också och det är ett tydligt problem i hela Europa. Men att göra TV-show av det kanske är lite väl syniskt!
- Kan man tycka, men kommersiell TV är knappast sentimental. De skall visst nyttja reklamtillfället och fira lite vardagshjältar också. Det finns nog inga seriösa spärrar när man vill tjäna pengar i den kommersiella världen.

- Så där ja! Nu har vi fått reda på hur våra sista dagar i livet, förlåt hur våra sista veckor på BLAB kommer att gestalta sig.
- Det är nog inte riktigt sant för vi har ännu inte fått några körspecar. Så vi får gissa lite i alla fall. He he he!
- Förr skulle man få körlista och specar minst 2 veckor innan, men sånt gäller visst inte längre.
- Skit i det. Det gäller bara två sketna månader....
- Jag undrar om BLAB håller på att sälja sina bussar innan avtalstiden är över. Vi får ju bara 14-15 år gamla ersättningsbussar.


Inga kommentarer: