08 oktober 2006

Söndag 2006-10-08

Enhetstaxa med baksida


Tydligen har kollektivtrafiken i Kungliga Huvudstaden drabbats av nya problem. Mynt att lösa biljetten med. Framförhandalde kisspauser som arbetsgivaren nu fyller med lastningsarbete och inköp av nya kuponger. Fiffiga arbetsgivare som kommit på hur man kringgår en bestämmelse och korkade förare som går på det. Ta Din paus och köp kuponger på arbetstid och låt bussen rulla iväg 13 minuter efter tidtabellen. Jag lovar att om alla (i vart fall flertalet) gjorde samma sak skulle det bli ändringar illa kvickt. Money Talks!
Hanteringen av kontanter på bussarna håller på att växa till ett rejält problem. Ännu mest i stora städer, men det sprider sig snabbt nog och när "the bad guys" upptäcker vart de stora summorna finns är det slut på det roliga.

Västtrafiks nya tjusiga kort borde bara få säljas på exteran försäljningsställen och inte på bussarna.

DigitalTV


Detta med digitalTV är i många stycken en rejäl bluff från våra politikers sida - och har släppt lös sidor hos marknadskrafterna som är mindre positiva. På många platser i landet blir det färre eller inga kanaler att titta på om man inte skaffar satelitmottagning som då kostar extra avgifter utöver inköpskostnad och mottagaravgift - bara för att få se de fria kanalerna. TVkanalerna är inte heller intresserade av att kunna ses i glesbefolkade områden - vilket skapar skillnader mellan svenskars möjlighet till flerfaldig information. Terracom som ansvarar för marknätet tar ut avgifter av bolgaen för att sända deras kanaler.

Mig inte förstå


När det gäller musik på nätet finns det saker jag inte fattar logiken i. Det är alltså brottsligt att ladda mer musik från en annan dator - så kallad fildelning, men det är inte brottsligt att spela in musik från radiokanalerna (och det gör du också på datorn idag via webbradiokanalerna). Vart finns logiken? Jag kan också gå till ett bibliotek och låna musik utan att vara brottsling. Här föprekommer en skum dubbelmoral. Musikbranschen puffar för sina nya skivor i snart sagt alla radiokanaler och ojar sig samtidigt för nedladdning. Vem behöver ladda ner när det är lika enkelt att plocka lagligt via en webbradiokanal.
Undrar just hur många fildelare som ryms i svenska fängelser och hur stor förlusten för samhället blir när alla dessa sitter inne och inte varesig konsumerar eller producerar. Sug på den Du!


Åter till hemsidan

Inga kommentarer: