21 oktober 2006

Lördag förmiddag

Män med stor matglädje


Ett gäng herrar i Sjötofta har gått på matlagningskurs i 20 år. Kursen har fört med sig andra aktiviteter som bastusittning, kräftfiske och julbord. Allt i ABF:s regi. Kursen startade alltså när vi flyttade hit!!!

Denna kurs är Sjötoftas egen lilla frimurarklubb. Det finns, noterade jag i en artikeltext, medlemmar i kursen som kommit till Sjötofta 10-talet år efter oss. Jag hade knappt en aning om att kursen fanns - har aldrig blivit tillfrågad om jag vill gå med. Dessa matlagande herrar (har inte sett hur många de är i någon text) bjuder till privat fest på Sjötofta Fritid varje år och i år var det visst med 94 personer. Varesig hustrun eller jag var där - så vi tillhör definitivt inte de viktiga kretsarna i Sjötofta. Faktum är att vi aldrig varit på Sjötofta Fritid....???
Det är naturligtvis lätt att dra slutsatsen att jag skulle vara avundsjuk, men riktigt så enkelt är det inte. Däremot är jag fortfarande nyfiken på orsakerna till att ständigt blivit förbigången - och det är en annan sak.

Detta leder onekligen till en annan intressant fråga? Kan någon hitta en rik tysk som vill köpa huset vi skall nog flytta härifrån nu. Och sälja till en Sjötoftabo är inte aktuellt. Vi invandrare skall ju se upp så vi inte beblandar oss med de infödda. Noterade att Sjötoftaborna fött en SverigeDemokrat så nog kan det vara dags att dra.

Vårdcentralen


Noterade att Vårdcentralen i Tranemo är stängd i TVÅ dagar pga utbildning - ve den som blir sjuk under denna tid.
En sak är nog rätt så tvärsäker - Sjötofta är inte stället där man vill åldras och dö (gäller ej för infödda).

JULBORD


Det är tydligen dags att boka sitt julbord. Vi som jobbar för BL behöver inte oroa oss. Vi får varken julbord eller julklappar eller någon annan vink som visar på uppskattning.

Veckobrevet


Dom som tillhör mottagare av veckobrevet har fått det och för övrigt handlade det till 99% om stadstrafiken i Borås. Kommentaren från veckobrevets författare denna vecka var att "inga nyheter är goda nyheter".
Vår trafikchef hade lite problem på hemmafronten med att någon nära anhörig var döende och sådan är aldrig speciellt kul. Med anledning av detta skulle han vara mer frånvarande än närvarande och jag såg här en tydlig skillnad på folk och folk. Som trafikchef och medlem av företagets ledning kan man ju sätta sina egna arbetstider och vara flexibel och jag hade säkert gjort samma sak i den situationen. Som förare har Du inte samma förmåner och Ni som läst tidigare bloggar vet att min mamma nyss gick bort. Alltså är det skillnad på folk och folk! och det är väl inget att hymmla med.
Grejen med Sussie och postmapparna och hela ärendets betydelse fattade jag aldrig. Att hon lagt av som förare hade ett tidigare veckobrev berättat (att hon numera polar ihop med veckobrevsförfattaren kan ha haft något med den meningslösa infon att göra), för postmappar går knappast till bussförare och påverkar inte heller trafiken.

Ytterligare en Tranemoförare byter Tranemo Depå mot Borås. Av det ursprungliga gänget är EN (1) kvar. OJ kommenterar detta så här: "Verkar som Tranemo trots eller pga de som varit depåansvariga varit en god grogrund för kunskap. Dessutom skapat ett klimat som gör att kompetent personal hellre pendlar 4 mil än går till jobbet."
Svenljunga är ju i stort sett intakt med justering för några naturliga avgångar. Så slutsatsen blir väl att Svenljunga aldrig varit en god grogrund för kunskap samt att personalen hellre går till jobbet (vi är bara 3 som pendlar) än pendlar flera mil till jobbet.

Bäste busschauffören Uddevallabo


Landets bäste busschaufför heter Stig Brattberg och kommer från Uddevalla. På lördagen vann han SM för bussförare som hölls i samband med en mässa om persontrafik i Stockholm. Tävlingen genomfördes för fjärde gången och består av fem delgrenar: prov i manöverkörning, rationell körning, första hjälpen, säkerhetskontroll samt kunskaper om kundbemötande och de lagar och regler som påverkar en bussförare.
Det vore väl märkvärdigt om han inte vann, han har ju varit tvävlingsledare i flera år för detta jippo så han kunde ju alla moment i sömnen.

Tack för idag..... vi ses imorgon Datorn....

Åter till Hemsidan




Inga kommentarer: