15 februari 2006

Så är jag igång igen....

Brevet som det aldrig kom något svar på


Nu är jag i bryderi igen..... Jag minns en instruktion där man beskrev hur larmknappen i bussen skulle användas.
Jag minns också inlägg om övervakningskameror i bussarna.
Skall då bussar där kommunikationssystemet inte fungerar verkligen rulla i trafik? Då fungerar ju varesig den normala kommunikationen eller larmet.
Ansvarig trafikledare tyckte att vi kunde använda mobiltelefonen?????????
Mig veterligen finns det inga mobiltelefoner i våra bussar och jag vill minnas att vår VD hotade med att avskeda de som använder mobiltelefon i bussen.
Jag får inte ihop säkerhetstänkandet och trafikledarens svar.

Länstrafiken i Jämtland


Länstrafiken i Jämtland kommer att kräva alkolås i bussarna sedan en mycket berusad bussförare stoppades av polisen. Så nu skärper man kraven på entreprenörerna och kräver nolltolerans vid framtida upphandlingar. Frågan är om man också är beredd att betala för merkostnaden.

Sockerbruk


Nu vill man förvandla det nedläggningshotade sockerbruket i Köpingebro till fabrik för "framtidsbränslet" etanol. Detta skall samtidigt ge en knuff på försäljningen av etanoldrivna bilar. Sockerbetor som ju redan odlas i området blir utmärkt råvara. Undrar vad danska Danisco tycker om detta? Dom äger fabriken nu och vill lägga ner den. Jobben skall väl tas hem till Danmark kan man tänka.

Apropå flytta


"Svenska" företag vill spara pengar genom att flytta sin IT-verksamhet ut ur Sverige. Enligt de stora Partiets sekreterare gör man detta för att jävlas med Partiet och påverka valet. Att företagen skulle göra ekonomiskt rationella val tror hon inte på. Outsourcing har de sista åren blivit på modet och att flytta IT-avdelningarna till Indien är en stor besparing. Trenden tycks dessutom hålla i sig och det gäller hela EU och inte bara lilla Sverige. Låglöneländerna lockar i en global ekonomi. Företagen lever ständigt med pressen att prestera mer för samma pengar och tillfredställa aktieägarnas krav på bättre avkastning. Och aktieägare är bland annat våra pensionsförvaltare. Har vi bundit ris åt egen rygg tro?

Bussbrister


Under första veckan i februari genomfördes kontroller av bussar i hela Europa. I gamla Sweden kontollerade polisen drygt 1500 bussar. Totalt fick 486 bussar anmärkningar för tekniska brister. Det vanligaste felet är slitna bromsar, slitna däck och trasiga klämskydd på dörrarna. Däremot kontrollerades tydligen inte säkerhetssystemen för förarna.
Samtidigt fastnar fler och fler lastbilar i polisens kontroller. Man bryter konstant mot kör- och vilotidsreglerna, men även brott mot yrkestrafikförordningen förekommer och till och med förekom förare som saknade tillstånd för yrkesmässig trafik. Överlast förekom liksom att lasten inte överenstämde med godsdeklarationen.

Sedan har vi de där bilderna


De där bilderna på någon helig profet har fått svensk lag att stå i skamvrån. För att inte skada svenska företags intressen i muslimska länder bryter svenska organ mot svensk lag. Muslimerna har lyckats åstadkomma en slags cencur på vad som trycks och visas på Internet - Grattis! Snart är vi alla rättrogna. Säpo stängde i veckan en webbplats med "olämpligt" innehåll. Vad som är olämpligt innehåll bestäms av vad som kan skada svenska företags intressen i utlandet. Vår utrikesminister fick brått att förklara för muslimska rådet att den svenska cencuren fungerar utmärkt.
Svenska muslimer vill att vi ensidigt respekterar religionsfriheten. Muslimerna vill att de beramade teckningarna skall klassas som hets mot folkgrupp - och då undrar man ju onekligen vad brända ambassader klassas som???? Den svenska ambassaden i Damaskus har fått ta emot varningar från den syriska regeringen - är det hot mot folkgrupp? Jag undrar om man inte tar koranen väldigt lätt eller klassas dessa som heligt krig?.
Att förolämpa muslimer är en krigsförklaring och jag som inte ens läst koranen kan ju trampa fel varenda dag. Men alla ickemuslimer kallas ju enligt pressen för otrogna och är klassade för icke människor och kan därför avlivas utan konsekvens för den rättrogne.
Jag undrar om inte muslimerna själva håller på att skapa den där hotbilden och invandrarhatet man så gärna vill utplåna. Man kräver dessutom undantag i olika offentliga sammanhang, vilket inte direkt talar för försök till anpassning. I själva verket betraktar man anpassning som påverkan. Man kan ju i dystra stunder tro att man vill omvända alla i sina nya hemländer till den enda sanna läran.
Samtidigt vill lilla Israel också diktera villkoren för vem som träffar den. Att Hamas vann det demokratiska valet i Palestina har inte passat EU eller USA men ryssarna är lite mer praktiska. Ryssarna har nämligen inbjudet representanter för valets segrare till Moskva. Detta har självklart fått Israel att "gå i taket". En dolkstöt i ryggen tycker israelerna. Detta med folkstyre (demokrati) är svårt.

Åter till hemsidan

Brev till mig


Inga kommentarer: