07 februari 2006

Dagens blogg

Idag


Sicken dag - dåligt väglag på morgonen och förseningar. Bilar halkar av vägen och man fastnar bakom plog- och saltbilar.
Föraren av olycksbussen vid Arboga är misstänkt för brott säger åklagare. Vittnesuppgifter och teknisk bevisning åberopas, men vilket brott sägs märkligt nog inte och inte heller något om att bussen var felkonstuerad - märkligt.

Funderingar


Att
  • skolbarn förstör bussinredning = normal beteende

  • skolbarn tar nya tidtabeller och förvandlar dessa till konfetti och sprider i bussen = normalt beteende

  • skolbarn använder gardiner i bussen som näsduk, handduk, hängband med mera = normalt beteende

  • skolbarn skruvar loss inredningsdetaljer ur bussar = normalt beteende


  • Dessa stackars skolbarn är ju helt befriade från normala normer som vi äldre en gång lärde oss och det är därför vi tycker att deras beteende är konstigt meda det i själva verket är helt normalt.

    Märkligt


    En skola beställer en skolbuss med bälten för att åka på ett evenemang - bussen kommer inte på utsatt tid och skolan ringer företaget och undrar vart bussen är. På företaget svarar man att bussen glidit av vägen (bussen var en gammal linjebuss utan bälten mm) men att man skulle skicka en annan. Så man skickade en nyare linjebuss utan bälten. Barnen lastas på och de fyra lärarinnorna upptäcker att bussen endast har två bältesplatser (för handikappade). Man blir oroliga och funderar. Igår gled en skolbuss och krockade med en timmerbil. Idag kom inte den beställda bussen för att den glidit av vägen (nödlögn från företaget).
    Damerna lastar ur barnen och dessa får stanna hemma - hur många tror att skolan beställer bussar från det företaget igen?

    Imorgon


    Den 8 februari börjar den nya tidtabellen att gälla och vi får samtidigt förändrade tjänster.

    Skvaller


    Skvaller gör gällande att man ville ta bort depåerna och köra all trafik från Borås. Ryktet dementerades under dagen, men det bekräftades att det varit på tal. Vår VD vill ha förlängda körpass i tron att det skulle öka effektiviteten, men har glömt bort hur turlistorna ser ut.


    Brev till mig

    Åter till hemsidan

    Inga kommentarer: