02 februari 2006

Kommer Du ihåg



För en tid sedan (i december 2005) blockerades vägen mellan Lockryd och Svenljunga av denna "lastbilsspärr".



Det blev till att backa cirka 1 km med bussen och sedan ta en alternativ väg till Svenljunga, samt via mobiltelefon (som vi inte får använda) informera kollegorna om ändrad körväg. Vår trafik flöt på så sätt utan större förseningar. Tyvärr fick vi ingen hjälp från vår trafikledning.

Olycksbussen


Enligt senaste nytt var det inget tekniskt fel på olycksbussen vid Arboga. Det var nog inte väntat heller.

Snöröjning


1. Det går tyvärr inte alltid att få snöröjningen på gatan och vid/på hållplatsen att ske samtidigt då detta ofta sker av olika entreprenörer och med olika fordon vilket innebär att det kan uppstå snövallar. Men detta ska åtgärdas efter hand man hinner med. Nu finns även en grupp som består av personer från Västtrafik, trafikkontoret, Gatubolaget och våra entreprenörer som samarbetar för att snöröjningen och därmed kollektivtrafiken ska fungera bättre vid snöfall. Detta skall åtgärdas efter hand man hinner, men på ett fleratal ställen hinner man ju inte på flera veckor. Med tanke på hur verkligheten ser ut undrar man om svaret verkligen är förankrat i verkligheten.
2. I Göteborg är de gator och vägar där det går kollektivtrafik alltid prioriterade vid halk- och snöröjning. Speciellt gator med branta backar.

Brev till mig

Hemsidan

Inga kommentarer: