01 februari 2006

Onsdag och lite vinter

Det har varit lugnt de senaste dagarna. Återstår att se om depåmötet häromdagen lämnar önskvärt resultat. Att komma i tid till jobbet i denna bransch är ju viktigt - vi går ju efter tidtabell! Snö utomhus och lurigt väglag. Vagn 241 lite lurig i styrningen, kan vara lite glapp i styrsnäckan.
Det har varit lugnt på MSN och ICQ-fronten. Mina arbetstider går i otakt med resten av världen just nu. Men å andra sidan så har mina arbetskamrater inte så stort intresse av datorer, bussförare av den lite äldre varianten sysslar inte med dylikt. Lite ensam om detta intresse.
En lustig sak kunde observeras häromdagen - en varning utdelades, men av handlingen framgick inte vem som varnade. Inte speciellt proffsigt.
Apropå samtrafiken med Hallandstrafiken så är den allmänna åsikten den att vi inte skall använda privata mobiltelefoner för att söka kontakt vid störningar - det får trafikledningen sköta om dom gitter. För övrigt skall vi inte använda mobiltelefon när vi kör buss - det har vår VD/Personalchef (samma person) beslutat. För vår del innebär det stundtals lite problem, men det går ju att försöka minska användningen och passa på när vi inte kör.
Just nu väntar vi på att få våra låggolvare utbytta mot normalbussar.

Man har undersökt hur mycket trafik resenärerna får för pengarna hos 19 länstrafikbolag. Man har också tittat på hur stor del av länstrafikbolagens konstnader som skattebetalarna får stå för.
Hallandstrafiken handlar på en sjätteplats medan Västtrafik med sin sjuttondeplacering är ett av de sämsta länstrafikbolagen.
Bäst är Storstockholms lokaltrafik, enligt undersökningen.


Brev till mig
Åter till hemsidan

Inga kommentarer: