02 februari 2006

Idag är en ny dag

Busstaxa


Som väntat backade Värsttrafik på höjningen av taxan mellan Borås och Viared. Västtrafik Sjuhärad har tydligen missat att förankra sin nya zonindelning hos lokala beslutsfattare typ Borås Kommun. Övrig information säger att det nya biljettsystemet fortfarande brottas med tekniska problem.

Buss på villovägar


Tyvärr har ytterligare en buss varit på villovägar - i Länghem. Det var tydligen blixthalka i trevägskorset vid Stakagården, för bussen for rakt fram och hamnade lite vid sidan av vägen. Frågan är om inte halkbekämpningen på dessa kollektivtrafikleder blivit nedprioriterad rejält. Det är inte så noga om busspassagerare åker av vägen, skolbarn inräknade - det är viktigare att hålla bilisterna på gott humör. Att skolbarn skall ha säkerhetsbälte i skolbussar förefaller närmast löjligt när dessa fordon skall färdas på ej halkbekämpade gator och vägar.

Tjänster


Våra tjänster på depåerna är återigen ifrågasatta. Jag har tappat räkningen på hur många gånger Västtrafik ändrat tidtabellen vilket automatiskt leder till att alla tjänster måste göras om. Denna gång gäller det att spara pengar eftersom företaget har lagt in förlustbud vid upphandlingen. Detta kommer givetvis att gå ut över de som utför de egentliga arbetet förarna. Alla trivselfrämjande åtgärder är självklart också indragna - det gäller ju inte att värna om förarkåren utan om ekonomin. Detta hänger tydligen inte ihop.

Brev till Bancoboy

Åter till Hemsidan

Inga kommentarer: