03 februari 2006

Om allt och inget!

Smått & Gott


Visst är det skönt med en egen dagbok som ingen läser och där man kan gnälla och rosa helt godtyckligt.
Nyss satt jag och bläddrade i en skrift med rubriken Kultur i Tranemo och förundrades över rubriken Babycafé. Det skall börjas tidigt minsann. Fast å andra sidan så var bokrea på Tranemo Bibliotek den 20 februari intressant.
Visst låter Berättarkvällar vid brasan mysigt och stämningsfullt, fast inte mitt i sommaren. Den 15 juni verkar inte vara den optimala tidpunkten. Men att ändå försöka återinföra berättartraditionen är värd en stor applåd.

Farbror Leo har gått och köpt sig en nästan ny bil (2003) vilket i sig är en sensation - han som i alla år haft lite äldre bilar som han fixat till och kört med - Grattis.

Detta bråk med profeten Muhammeds bilder ligger bortom min förmåga att förstå. Här skämtar vi friskt med både kristna, katolska och judiska religiösa symboler utan att det skapar några större kravaller, men inom islam har man tydligen en låg tolerans. Frågan är väl om det finns en koppling mellan religion och maktbalans som blir störd när man skojar om islam? Sedan kommer frågan om icke troende muslimer ens kan förväntas känna till alla regler som gäller för troende muslimer - knappast. Fast jag är imponerad över att lilla Jyllands-Posten har sådan spridning att den läses i arabvärlden. Det är stort.
I Italien pågår en rättegång som ifrågasätter om Jesus ens existerat - som alltså ifrågasätter grunden för kristendommen och katolisismen, men inte står det stora rubriker i tidningarna varje dag för det.
Det som verkligen förundrar mig lite är att människor som av olika goda skäl lämnat sina hemländer och flyttat inte är ett dugg intresserade av att bli en del av det nya landet utan istället försöker skapa ett minihemland - en egen verklighet av det man flydde ifrån. Jag trodde att man var glada att komma undan med livet i behåll, men så är inte fallet tydligen.
Man kan ju undra om detta är upptakten till nästa stora religionskrig (som då givetvis handlar om makt och kontroll och inte religion).

"Vi räknar inte med någon ökad sysselsättning inom industrin i år." Räknar man överhuvudtaget med arbetstillfällen i Sverige? Konsumtionen finns ju i Asien och då lägger man produktionen där också. Ryssland är ju också en växande marknad. Dagens Industri jobbar ju med att tjäna pengar till aktieägarna och inte reinvestera dem i ny produktion.


Västtrafik igen


Nu skall linje 300 köra ännu fortare till Göteborg. Nuvarande 78 till 95 minuter mellan Mark och Göteborg är på tok för lång tid. Ner mot timman skall man. Det gäller att koppla in turbon, köra nonstop och fösa alla bilpendlare åt sidan för Västtrafik vill pressa pendlingstiden. Undan alla bilister här kommer en stor blå buss.

Varning


  • Den som gjort sig skyldig till fel eller försummelse kan meddelas disiplinpåföljd i form av varning.

  • Arbetaren skall ges rätt att yttra sig innan varning ges.

  • Facket skall underrättas om varningen och har rätt till överläggning i frågan.

  • En varning betyder ingenting för anställningen. Men om man får två är risken stor att man sägs upp.



  • Brev till Bancoboy

    Åter till Hemsidan



    Inga kommentarer: