01 februari 2010

Måndagen den 1 februari 2010



- Borås Resecentrum är knappast nått föredöme för Västtrafik just nu.
- Näää obefintlig snöröjning och eluppvärmningen urkopplad eller trasig. Effekten blir densamma.

- Skulle vi vara negativa?
- Jo det är vi allt mellan varven - riktiga gnällspikar om sanningen skall fram.
- Jaha - säger Du det så är det väl det då. Fast jag läste nått kul i en tidning här om dagen. "I Sverige är det okej att vara kritiskt till exempelvis burka eller nikab, att vara mindre positiv till islamisering och att skämta med Muhammed. Vi kallar det yttrandefrihet!"
- Grunnade lite på det där och funderade på hur många kunder en affär skulle ha om affärsbiträdena bar burka/nikab? Kvinnlig nikab-klädd polis skulle nogl göra dundersuccé och tågvärdinnor med burka/nikab skulle nog locka ännu fler tågresenärer. Tänk Dig sedan flotta bilannonser med damer i heltäckande burka/nikab - undrar hur många bilar dom skulle sälja?
- Vi kanske skall införa burka/nikab för båda könen så utplånar vi skillnaden...jämlikhet kallas det visst!

- Om nu Veolia skall ha sina bussar borta vid boulebanorna så undrar jag var man ska ställa bilarna i för garage?
- Du menar dom bilar som inte tål att vara ute?
- Lite så! Svenljunga nya depå har tydligen fått ett nytt listombud som bor på orten och som inte upplever långa ramtider som ett problem - man har ju nära hem.
- Så kan man också se på tillvaron, men då vill jag bara fråga: vem tänker på pendlarna bland chaufförerna?
- Vete katten. Åtta bussbyten per dag. Färdigtid 10 minuter. Och Tranemodepån skall tydligen pendla Tranemo - Lockryd - Tranemo hela dagen, stackars djävlar!
- Då är vi där IGEN! Bli inte bussförare - den arbetsmiljön genomgår konstanta försämringar. Skaffa Dig ett riktigt jobb istället.


1 kommentar:

Anonym sa...

Jo, men alla företag är inte likadana väl? som Swebus Express, Bus4you och GoBubys. Där har dom tydligen sina jobb säkrade, dom genomgår väl inte samma typ av upphandlingar som dom lokala bolagen?