21 februari 2010

Söndagen den 21 februari 2010



- "Jag hör här i mitt öra att det är väldigt jämt ikväll i telefonomröstningen!"
- Ring och rösta för Din sista skärv. Det är märkligt nog alltid väldigt jämt i alla dessa telefonomröstningar.
- Syftet är alltid att dra ihop så mycket pengar som möjligt - syftet är sällan speciellt ädelt.
- Så är det valår i år och alla politiker lovar Guld och Gröna Ängar.
- Fast finansministern har lyckats smyga in en brasklapp av typen: "om utrymme finns!"
- (S) vill visst slopa vårdvalet!
- Vilket val? Jasså det valet. Men här har väl inte förekommit nått val så vitt jag vet. Allt är precis som innan. Det har liksom inte funnits nått att välja på liksom det inte gjort.
- Vi får nog inte ens välja om byskolan skall få vara kvar eller inte. Innevånarantalet sjunker på grund av brist på arbetstillfällen. Den här byn är bara en sovby numera och den saknar alla former av samhällsservice.

- Ute snöar det och så kommer det mer snö..... Västtrafik har tillfälligt dragit in Resegarantin. Trafiken fungerar ju inte ett dugg.
- En hel del tågtrafik är inställd över helgen och i Bohuslän har man ställt in trafiken. Egentligen i hela Fyrbodalsområdet. Jag hade kontakt med en förare som inte ens kom ut och kunde åka till jobbet.
- Då e man insnöad!

- BT var visst inte så imponerade av Veolia och påminner oss om att företaget har ett tvivelaktigt rykte och att man i Stockholm valde bort dom. Men Västtrafik har inte samma sinne för etik och moral så man accepterade Veolia.
- Föga förvånande. Västtrafik har låtit pengarna styra hellre än empati.
- Det är väl inte bara på Transportsidan som Veolia har ett tvivelaktigt rykte, även på fastighets- och vattensidan finns det inslag i verksamheten som är rätt märkliga kan man läsa sig till på internationella sidor.
- Västtrafik och vissa Boråspolitiker försöker klara sig undan genom att skylla på att man gör affärer med det svenska dotterbolaget och glömmer att vinsten, svenska skattepengar, hamnar hos det franska moderbolaget. Att det sedan är ett annat dotterbolag som bygger järnväg på ockuperad mark i Palestina.

- Har Västtrafik har tydliga problem med att berätta för folk vilket underbart nytt biljettsystem man köpt. Tidningarna innehåller massor av klagomål på detta underbara biljettsystem.
- Jag vet: kort som inte fungerar, kort som inte loggar ut som dom skall, bankkortsläsare som tar en evighet. Det är så mycket klagomål på kort som uppför sig illa att Västtrafiks svarstider blir flera veckor.
- Jag läste att nån krönikör kallade hela systemet för ett gigantiskt informationshaveri. Hela biljettsystemets införande har kantats av märkligheter och skeptisism. Bara inköpet från ett konkursfärdigt företag i Australien till massor av projektgrupper på Västtrafik som fått beta av felaktighet efter konstighet i systemet. Man var tvungen att byta projektledare på vägen. "All personal som ska arbeta med resenärskontakter ska få sin utbildning i det nya systemet uppdaterad och kvalitetssäkrad" sa man på Västtrafik i början av september 2009.
- Kyss mig i häcken... Inte fan har vi fått nån kvalitetssäkrad utbildning. Det var ett tomt löfte.
- Nu skiter vi i detta... Vi har ju passerat bäst före datum. Veolia left over!
- Dom har ju satsat rätt tungt på timanställda hörde jag. Men vi har bara fyra dagar kvar eller mindre.

- Jag såg att de nya befolkningssiffrorna kommit ut och Svenljunga och Tranemo kommuner fortsätter att minska sin befolkning.
- Men befolkningsminskningen hänger ju ihop med att kommunerna har allt färre arbetsplatser.
- Men jag ser politiker som blundar för bristen på arbetstillfällen och hoppas på rätt märkliga lösningar som goda minnen till allaktivitetshus. Sedan skall en oexploaterad natur försörja ett antal kommuninnevånare. Sedan skall visst kommunerna bli de matglada kommunerna.

- Annars är det snö, snö och mer snö som gäller....Nu har det snöat fredag, lördag och idag har vi söndag och det snöar ännu, trots att temperaturen fallit.
- Vi är lite insnöade här skulle man kunna säga.

Inga kommentarer: