10 februari 2010

Onsdagen den 10 Februari 2010



- Fansen att man fattar så djäkla trögt. Jag funderade när han frågade och jag tyckte frågan var underlig, men jag tänkte inte längre då.
- Vad handlar det om nu då? Du pratar lite i gåtor!
- När jag var på en anställningsintervju så fick jag en fråga om min syn och det handlade inte om att jag bar glasögon. Någon hade skvallrat om att jag varit sjukskriven efter en ögonoperation. I mitt CV fanns ingen sådan information. Jag minns att jag undrade vad den frågan hade med saken att göra... nu har jag blivit lite klokare. Må hon brinna i helvetet!

- Hoppsan! Det snöar igen, men inte så våldsamt denna gången. Några millimeter blir det väl.
- Och den som ångrade sin anställning hos Veolia har nu fått sin anställning annullerad - tack o lov. Ett trevligt mänskligt drag i allt kallt ekonomiskt tänkande.

- Och jag fick bytt lamporna i hastighetsmätaren i morse. Jag kom lite tidigare än nödvändigt för jag gillar inte att åka runt utan att se vad hastighetsmätaren visar.
- Det står lite "vittnen" om en svunnen tid i Älvsered och Överlida. Jag tänker på  dom gamla bussgodsskåpen.
- Jag vill minnas att det i upphandlingsunderlaget stod att bussgodset skulle avvecklas.

- Idag hade jag verkligen inte tid att sälja biljetter i ett betalsystem som är så segt att det tar flera minuter per resenär. Jag hade passningstider på flera knutpunkter för att trafiksystemet skall fungera och då finns inte tidsutrymme för att sälja i ett system som har på tok för lite bandbredd. Vi har dessutom fått sänkta hastigheter utan justering i tidtabellerna varför det uppstår ytterligare tidspress.
- Och anslutande buss väntar inte i evighet. Dom har sina anslutningar att passa... Bara det att tidsmarginalerna blivit allt för snäva. Spetsvändningar är mer och mer normala, vilket naturligtvis ställer till det när det inte finns reglertid.
- Men snälla vän. Reglertid kostar pengar. Sånt finns inte utrymme för i ett upphandlingssystem!


- Jag funderar på detta med köttklister. För vems skull har man ens forskat fram en sådan produkt?
- En sak är säker - det är inte för att det gynnar oss konsumenter utan för att lura oss när vi köper köttprodukter.
- Ja det är märkligt hur stora resurser det finns när man vill ta fram system som har till uppgift att bedra oss köpare.
- EU har ju godkänt produkten - vilket visar för vilka EU är till. Ett rikemansprojekt för att skapa större "marknader" och för att kunna lura kunderna med undermåliga kvalitetsprodukter.
- Men var det inte ett fredsprojekt?
- Jo visst är det det - i alla fall så länge krig är "bad for business".

Inga kommentarer: