14 februari 2010

Söndag den 14 februari 2010



- En vacker väg vid en vacker sjö.... Man blir lite romantiker! Vi bor i ett vackert land.
- Det där för oss till den märkliga apoteksreformen som för oss på landsbygden bara är en löjlig pappersprodukt. Det ändrar inte på vår verklighet.
- Nä det är ju skillnad i städerna, i vart fall de lite större. Och det måste trots allt finnas kundunderlag också.
- Den där så kallade vårdreformen är väl lika löjlig i så fall och ett typiskt storstadsfenomen. Den påverkar inte heller livet utanför de större städerna.
- Och så tjatar dom om att ett aktivt arbetsmiljöarbete minskar frånvaron. Men vad då arbetsmiljöarbete, det förekommer knappast inom kollektivtrafiken. Löjligt tjat faktiskt!
- Det så kallade ohälsotalet har minskat sedan Försäkringskassan friskskrev alla och skickade dom till Arbetsförmedlingen. Ett praktiskt sätt att förbättra statistiken.
- Sedan kommer vi till ett kärt kärnämne: 60+ är ute, definitivt ute. Det är något som vi båda har fått erfara mer än en gång på sistone. Vårat Bäst Före Datum är för länge sedan passerat.
- Jag har alltid undrat när begreppet åldersdiskriminering kommer in i bilden. Som jag ser det kommer det aldrig in i bilden.

- "Våra" bussar sjunger verkligen på sista versen. Bussar som läcker vatten. Bussar som läcker luft. Dörrar som inte går igen ordentligt. Nödtorftiga reparationer. Och så kan man fortsätta länge, men det spelar nu ingen roll för dom behöver bara hålla ihop i knappt 14 dagar.
- Sedan kommer det lovordade företaget Veolia och frälser alla från ondo och låter sin nåd lysa över alla och en var och allt som BLAB gjort fel kommer nu att bli så fantastiskt och rätt - halleluleja!
- Nu är Du nog sarkastisk nu!
- Inte alls... Det är nästan som en religiös övertygelse hos vissa.
- Bussarna lär vara sålda i alla fall. Hoppas att köparen fått betala rätt pris för det är ingen guldgruva han/hon köper. Dom är väl använda.
- Verkligen väl använda. Det lär för övrigt bli en massa backande i Tingarör i framtiden nu när linje 303 skall gå en gång i timman. För inte tror vi att där nånsin blir en riktig vändplats där.
- Nej det tror vi inte!

- Jag har en liten intressant fråga till en viss kollega. Hur mycket hinner man med på 6-7 minuter. Du förväntas tanka bussen, städa den invändigt och tvätta den utvändigt samt köra in den i ett garage. Normalt åtgår det cirka 20 minuter och här skall det plötsligt ske på 7 minuter. Undrar hur mycket herr X hade hunnit på samma tid.
- Barnvagnar och förskolebarn hör inte hemma på spetsvändande turer - dom sinkar bara! betalsystemet skall vi inte ens nämna i sammanhanget.

- Lat chaufför orkar inte längre tjata på damer med handväskan hårt nedtryckt i knät sittande på handikapplatser när person med kryckorna äntrar bussen - är man så  insnöad är det är det ingen idé att starta en diskussion.
- Å andra sidan hörde jag att många chaufförer beklagar att Västtrafik 7härad inte lyssnar på dom. Det är onekligen en trist inställning.

- Vet Du vilket språk efter svenska som är det mest talade i 7härad enligt VästraGötalands Regionen?
- Inte en susning.
- Arabiska.
- Det kan förklara den intensiva slöjdebatten som fyller insändarsidor och andra media.
- Lagen är tydlig och förbjuder arbetsgivare att diskriminera på grund av religion. Alltså är det helt i sin ordning att köra buss eller tåg i exempelvis nikab.
- Tyvärr har allmänheten inte fattat lagens innebörd för majoriteten av insändarna anser att dylik klädsel inte hör hemma i vår kultur och då har dom ju rätt men den hör hemma i deras kultur.
- Vet Du vad tillfälliga människor är?
- Tillfälliga människor? Inte en aning.
- Enligt en invandrare med språkproblem är det just invandrare. Det kan bli rätt dråpligt ibland!


1 kommentar:

Anonym sa...

Ha ha ha! Tack för en underbar blogg mr Banco. Alltid lika roande att läsa vad du skriver och tycker.

Chaufför Umeå