23 februari 2010

Tisdagen den 23 februari 2010


- Hoppsan. Det är verkligen inget bra väder för bussar just nu! Halt och bedrövligt och djävligt.
- Jupp! Jag såg att man plockade upp turistbussar från Småland till Borås för att stärka upp linje 100.
- Att fråga de närboende är väl ingen idé! Nu blir det dessutom en massa bussar över om några dagar, men dom kommer att bli körda till Volvo Buss i Borås! Ingen förstärkningstrafik där inte.
- Såg Du att Swebuss gamla bussgarag på Brodal bakom nybygget skall rivas?
- Jo jag läste det nånstans. Lite märkligt egentligen. Det ligger helt perfekt i förhållande till Borås Resecentrum, men utnyttjas inte. Mycket märkligt om jag får säga min mening.
- Det kostar väl för mycket pengar och utgifter är inget som bussbranschen gillar. Det ska vara billigt så det ska.
- Vad kostar det sa västgöten, medan smålänningen frågade om det kostade nått. Jojo Du har nog rätt. Dessutom har det stått och förfallit under några år nu. Rätt vansinnigt egentligen.
- Jag hävdar att Västtrafik skulle gjort som man gjort i Stockholm. SL äger garagen och den nya entreprenören hyr in sig. Ett betydligt smidigare system.

- Med tanke på situationen med främst tåg, men även bussar kan man undra lite hur dom tänkte. Tåg och inte minst spårsystem som inte fungerar vintertid verkar underligt i ett land där vi har vinter vareviga år, mer eller mindre.
- Men jag noterade att förarnytt nämner att bussarnas värmesystem inte klarar kylan. Både BLAB's personalsamordnare och Veolias trafikledare pekar på det faktum att de moderna bussarna kroknar vid ungefär -10 grader. Då funderar man på hur man tänkte. Har vi inte vinter längre eller? Stor satsning på Global Uppvärmning?
- Man kan verkligen undra.

- Nu föreligger ett förslag om att installation av dator skall ingå i hushållsnära tjänster.
- Det är väl gôtt att komma hem och hembiträdet har knäskurat golvet, tvättat och strukit och lagt in i linneskåpet. All disk i köket är diskad och insatt i skåpen. Givetvis är det skottat så det är bara att parkera bilen och gå in och njuta. Detta är alltså de hushållsnära tjänster som ett stort antal barnfamiljer köper sägs det.
- Jag hörde att cirka 8000 kvinnor och invandrare jobbar med detta. Jag tycker det verkar lite diskriminering när hembiträdet utgörs av enbart kvinnor och invandrare.
- Märkligt nog stod det inte invandrarmän eller invandrarkvinnor - en märklig generalisering. Allt nog så vill Centerpartiet utöka de hushållsnära tjänsterna med IT-tjänster. Tidigare sköttes detta delvis av Fixar-Janne som var en kommunal service under en tid i en del kommuner. Dom drogs sedan in eftersom pengarna tog slut - inte behovet.

- Tidningarna är rätt roliga. Nu kräver dom en ny lag mot fildelning och berättar samtidigt att det är ofarligt att fildela olagligt med torrentteknik.
- Numera betraktas all fildelning som olaglig oavsett om den är det eller inte. Lite märkligt kan man tycka.
- Men är dom inte ute och cyklar lite. Spotify fixar väl det mesta i musikväg - lagligt dessutom. Går utmärkt att ladda hem till lilla mp3-spelaren via specialprogram och Voddler tar hand om filmsidan. Visserligen är utbudet på Voddler rätt dåligt ännu.
- Många kombinerar torrentteknik med anonymiseringstjänster och är då det helt riskfritt.
- Sedan finns ju alla privata FTP-servrar som inte är tillgängliga för alla.
- Lägg till alla DVD-filmklubbar där man kopierar varandras filmer. Jag tror att industrin måste ändra taktik. Förbud verkar inte vara rätt väg.
- Det är en märklig situation. Ett välsorterat bibliotek innehåller både upphovsrättsskyddade böcker, ljudböcker, musik och filmer som kan lånas gratis. Vissa bibliotek tillhandahåller en del av dessa tjänster via internet. Då sysslar väl dom med biblioteken med olaglig fildelning?
- Det verkar lite rörigt i den branschen just nu för via YouTube kan man komma åt en hel del TV-serier med mera.
- Vi får väl se utvecklingen an och se i vilken riktning den utvecklas.



Inga kommentarer: