01 juni 2006

Ibland undrar man!

Sitter och läser ett protokoll


Man har skrivit en rutin om hur blod och spyor skall hanteras i fordonen och påpekar sedan att handskar finns på SöT. Hur hjälprt det oss på depåerna?
Man har också konstaterat plåtskador på bussarna och info om dessa skall anslås på Söt?????!!!!!!! Jättesmart!
Kamror i bussarna, i stadstrafiken, är fördröjda på grund av Västtrafiks upphandling??????
Man skall se över trafikledningen???? Hur står det inget om.
Lagledarna skall kontakta de som är sjukskrivna senast dag tre, detta fungerar tydligen inte i stan. När GBZ slutar 06-08-01 kommer avd.chefer och lagledare att få mer ansvar. På vilket sätt är osäkert?!

Instuktiomer för hantering av spyor och blod i bussarna


Undvik kontakt, använd handskar, andningsskydd och skyddsglasögon eller visir och kläder som skyddar. Helst ett förkläde av plastmaterial.
Risk för smitta genom spyor är relativt låg.
Spola rikligt med vatten om möjligt.
Stolsdynor som är kraftigt nedblodade slängs i en sopsäck.
Tänk på att vid tömning av papperskorgar kan finnas risk för att man sticker sig på sprutor.
Alla dessa goda råd kan bara följas i Borås. På depåerna finns inte ens föreslagen utrustning att tillgå. Det är tydligen skillnad på folk och folk.

För de som använder torrent


Den stora nyheten just nu är att Pirate Bay är stängd och att polis och Antipiratbyrån tror att man kommer att hitta massor av Upphovsrättsskyddat material i deras server. Jag tror nog att Antipiratbyrån vet hur ett torrentnät fungerar, men kan man släcka en kopplingspunkt ett tag så störs verksamheten. Självklart kommer man inte att hitta något otillåtet i den servern eftersom det ligger utspritt på kanske 300.000 olika datorer. Men man stör verksamheten.

Sommartjänster


Precis som alla andra år måste man ändra och dona för att få ihop sommartjänsterna. Västtrafik har satt i system att ändra i tidtabellerna minst en gång per år, gärna oftare. Så snart folk lärt sig hur deras bussar går så ändrar Västtrafik för att störa resandefrekvensen och visa att man inte strävar efter att vara kundvänlig.
Detta pillande innebär förändringar i våra tjänster...Sedan håller BL på att vela med turer hit och dit. Ena stunden skall BiV köra och i nästa stund skall vi köra. Det finns ingen kontinuitet i arbetet.
Det har bara blivit sämre och sämre.


Åter till hemsidan

Inga kommentarer: