06 juni 2006

BLANDAT


Detta med koranskolor och shariadomstolar i Sverige oroar mig - för mig verkar det inte vara integrering

Fildelningsproblemet är sett ur vissa synvinklar rätt märkligt. Du kan gå till biblioteket och låna böcker, musik, film & talböcker utan att någon bråkar om upphovsrätten. Du får till och med talböcker nedladdade till Din MP3-spelare. Men Du får inte hämta motsvarande via Internet.
Undrar just hur debatten såg ut den gången vi skapade folkbiblioteken? Idag är det ingen som ifrågasätter att författare skulle förlora pengar för att folk kan låna en bok gratis på biblioteket. Eller för den delen att folk lånar en DVD-film på biblioteket. Den filmen är hur enkel som helst att kopiera för den som tycker det är värt besväret. Ofta kopierar man inte filmen och man bränner sällan nedladdade filmer heller. Det blir en titt och sedan är det bra. Många filmer kommer dessutom på DVD bara en kort tid efter det att den haft biopremiär och det är ytterst få filmer som blir varaktiga. Väntar man bara lite tålmodigt kan Du köpa en DVD-film för c:a en 50-lapp eller mindre som hade biopremiär för c:a ett år sedan.
Mycket av det som finns via fildelningsnät är inte ens upphovsrättsskyddat.
Hela fenomenet har tagit totalt sett helt felaktiga proportioner och dessutom distrubierar många fildelningssidor mängder med mycket dålig porr som i så fall vore av större intresse att bli av med eftersom där förekommer övertramp mot barnporr/pedofili.

Politisk refektion


I den ena ser man socialdemokratin som synonym till den svenska välfärden, som ett parti som är kapabelt att regera landet i vått och torrt och som en politisk kraft som är öppen för förändringar.I den andra gruppen återfinns bilderna som berättar om sura miner, affärer, maktfullkomlighet och privilegier. Här finns Toblerone-Mona, Herrgårds-Göran och nu senast, Crazy Horse-Anna, på allas näthinnor.Väljarnas bildval kommer att avgöra valet i höst.

Kollektivtrafik


Sven Erikssonsgatan och Resecentrum kan bli ett nytt busscentrum för stadstrafiken om en dröm hos kommunalrådet Björn Bergquist (m) samt färskt förslag från folkpartiet blir verklighet. Och nu brinner det i knutarna enligt Kenth Wasserman, Christer Ståhl och Gunnar Qvist på Borås Lokaltrafik, som ska se till att busstrafiken flyter och det säkert. För dem har Södra torget allt mer börjat bli ett hinder på vägen.-Ska kollektivtrafiken öka så är det ohållbart som det är nu, säger Kenth Wasserman och han har säkert rätt i detta.
Dessutom är det totalt galet att Fjärrtrafiken och Stadstrafiken inte möts på ett för resenären smidigt sätt.

Åter till hemsidan

Inga kommentarer: