18 juni 2006

Nu kommer jobben i Sverige.


Enligt Ams har man fått in över 300 000 lediga jobb sedan årsskiftet. Det bästa på 16 år, uppger Rapport. Men det är inte de arbetslösa som får jobben.

Arbetsmarknadsstyrelsen (Ams) presenterar i morgon ny statistik. Och enligt den har man fått in över 300 000 lediga jobb sedan årsskiftet. - Det är en bred uppgång i alla sektorer, säger Ams generaldirektör Bo Bylund till Rapport. Ökningen procentuellt sett har varit störst i Stockholm och i Jönköpings län. Minst har den varit i Värmland och i Västerbotten. Jobben går inte till arbetslösa. Ams siffror har jämförts med samma period i fjol. Men trots de glädjande siffrorna sjunker inte arbetslösheten lika mycket. En förklaring kan vara att de flesta jobben tas av dem som precis gått ut skolan och inte av dem som är arbetslösa, enligt Rapport. - Det finns en hel del personer som kanske har pluggat en termin extra eller så och söker de jobb. Vi ser att en stor del av de här jobben går till personer som inte finns på arbetsförmedlingen utan som kommer ut på arbetsmarknaden, konstaterar Bylund.
Det är knappast en tillfällighet att de framförs av det regeringtrogna nyhetsprogrammet Rapport. Är siffrorna planterade av PR-konsulter på Propagandaministeriet, Sveavägen 66? För ett antal månader sedan framkom att AMS överskattat antalet jobb pga dubbelregistrering. Ska man tro att de räknat rätt den här gången?
Skall man vara misstänksam eller ej? Men faktum är att det alltid dyker upp det mest märkliga glädjebudskap strax före ett val i Sverige. Ett av dessa märkligheter är just arbetsmarknadsprognoser. Det andra är att någon på finansdepartementet just hittat en massa överblivna miljarder som man kan spendera på någon spektakulär reform.

Ett soligt och vackert veckoslut.


Helgen har verkligen varit härligt varm och solig och tiden framför "burken" näst intill obefintlig. Har haft en gäst boende här hela helgen. Idag på eftermiddagen for han hem och vi efter för att leverera en elorgel. "Ny dator" fick han också med sig - dvs betydligt nyare än den han hade med sig hit. Den för övrigt inte längre finns. Defragmenterad den blev!
Vi har under helgen svetsat i gamla bilar och fixat med mopeder - allt under bar himmel.
Imorgon är det arbetsdag igen.
Söndagskvällen har jag suttit försjunken i en Homan-deckare ända tills ögonen inte längre ville läsa bokstäverna.
Sov Gott!

En veckas busservice


Under kommande vecka skall vi se till att få gjort iordning yttre och inre skador på bussarna. Det kan ju vara roligt att få åka runt i bussar som ser hela ut!
Återstår att se om vi får vara ifred hela veckan........

Åter till Hemsidan

Inga kommentarer: