23 juni 2006

Vem skall man tro på?

Fildelningseländet


Tillslaget mot The Pirate Bay har skapat mängder av frågetecken av samma slag som när Svenska staten lät USA hämta två svenska eyptier för transport ut ur landet, eller vad hände när tsunamin slog till i Asien? Det förefaller som om lögner och halvsanningar blivit en del av vardagen för den svenska regeringen. Vi som var med minns väl Carl Lidbom i KU-förhör en gång i tiden och hur hans dåliga minne ställde till det för honom??!!
Nu är det alltså dax för The Pirate Bay och världspolisen USA igen. Amerikansk lag skall gälla i resten av världen - det är USAs bestämda uppfattning.
Vid tillslaget mot The Pirate Bay beslagtogs 186 servrar vilket innebar att mängder av fullständigt oskyldiga kunder hos PRQ plötsligt blev av med sin webbplats. 46 av dessa har återlämnats till PRQ och resen är i beslag. Ett åtal mot The Pirate Bay är att vänta t i d i g a s t nästa sommar.
Polisen har alltså 140 servrar i beslag ännu och man har - säger man - hittat upphovsrättsskyddat material i en del av dessa, fast de kunde inte kopplas till The Pirate Bay.
Att USA har "tvingat" Svenska Staten att agera mot The Pirate Bay är väl rätt så uppenbart..... samtidigt som det finns massor av olika fildelningsnät. Så på ett vis är det bara ett slag i luften. På en "pekardator" finns det överhuvudtaget inget upphovsskyddat material.
Nu kör ju många fildelningsnät med "t u n n e l t e k n i k" som gör trafiken betydligt svårare att komma åt.


Åter till hemsidan

Inga kommentarer: