29 maj 2010

Lördagen den 29 maj 2010



- Jag har råkat läsa lite om hur ett avvecklingssamhälle vill återta sin plats i samhället.
- Å fan... hur hade man tänkt att det skall gå till?
- För att öka inflyttningen behövs fler attraktiva bostäder och dom få som finns behöver fräschas upp och handikappanpassas och göras lämpliga för seniorboende!
- Okey - så man skall satsa på inflyttning av seniorer alltså?? Hur förhindrar man utflyttningen då?
- Det står så.. och det vet jag inte! Jag har inte hittat på detta. Som ytterligare en åtgärd ska bredbandet byggas ut och hastigheten skall ökas. En speciell sida för orten skall skapas som skall vara gemensam för alla föreningar i Sjötofta.
- Jo det låter väl intressant. Det är något som väldigt många avvecklingsorter redan har. Internet är säkert viktigt för orter under avveckling.
- Sedan kommer en annan intressant idé. Aktiviteter! En utmärkt idé.
- När barnen var små fick dom hyra lokaler för att ordna egna aktiviteter, så att samhället gemensamt skulle anordna aktiviteter för såväl seniorer som unga är verkligen nytänkande.
- En annan idé som man kommit på är att ett samhälle av den här typen behöver en naturlig mötesplats dit alla kan gå. Men de flesta förslag som lagts förutsätter sommarväder.
- Det får mig att tänka på en sak. För många år sedan föreslog vi minigolf och boule men det föll platt till marken och vi la olika förslag på hur en lokal marknad skulle kunna utvecklas, men varför ändra på gamla invanda ordningar!
- Precis sådant som leder till avveckling istället för utveckling.
- Sedan skall fler platser få belysning och så kommer äntligen ett antal förslag om att orten borde verka för att få nya arbetsplatser istället för de som sedan länge försvunnit.
- Utkomst är grunden för ett samhälles möjlighet att finnas till.

- En död kronofogde är en bra kronofogde!
- Håller med.

- Allt fler skolelever utsätts för kränkningar i skolan sägs det.
- Är det därför vissa skolelever även kränker bussföraren på vägen hem från skolan? Får en att fundera.

- Bilbranschen har börjat anamma bussbranschens synsätt när det gäller hur man ska använda sin personal. "Man skall bara jobba de dagar som solen skiner".
- Flexibilitet är nyckelordet.
- Då återstår nu att införa samma flexibilitet när man skall betala hyran, amortera banklånen eller köpa mat i livsmedelshandeln.
- Men nu handlar det om konkurrenskraft på de anställdas bekostnad. Det gäller att hålla nere kostnaderna, inte minst lönekostnaderna.
- Men vad händer om dessa temporärt anställd är upptagna på annat håll när bilbranschen kallar?
- Det är en intressant fråga, men nu skall bemanningsföretag förse bilbranschen med personal. Dessutom håller denna trenden på att sprida sig ytterligare till andra verksamheter. Så frågor om fasta jobb och andra begrepp får nog omvärderas.

- Vi människor är bra roliga vi! Vi tittar på olika TV-kanalers väderleksrapporter och sedan väljer vi den som verkar bäst.
- Men det är väl inte metrologerna som bestämmer vädret va?
- Berätta det för dom Du! Dom som ständigt byter kanal för bästa väder!

- Ship till Gaza är ett jättehot mot staten Israel - säger staten Israel. Dessa fartygs närvaro kan krossa staten Israel och därför måste staten Israel med hjälp av krigsfartyg stoppa dessa civila hjälpsändningar till Gaza.
- Man får inte leverera förnödenheter till ett fängelse och Gaza är ju ett jättelikt israeliskt fängelse - innehållande en massa barn som om dom växer upp blir ett hot mot judendomen.
- Det förefaller inte som humanitet är en styrka hos staten Israel - alla är fiender. Dessa fartyg innehåller inget krigsmaterial, utan byggnadsmaterial, skol- och sjukvårdsutrustning.
- Nej, humanitet förefaller inte vara nån bärande egenskap och sedan håller Israel på att utöka sin landyta på bekostnad av det som skulle blivit Palestina. Det europeiska landet Israel accepterar inte sina arabiska innevånare utan kör stenhårt med etnisk rensning. Målet är att tömma det forna Palestina och göra hela området till en Israelisk stat. Staden Jerusalem skall vara en judisk huvudstad och nått multietniskt trams, och i det perspektivet är naturligtvis byggnadsmaterial till palestinier ett hot mot de judiska planerna.
- Nej den nationella judiska befrielserörelsen måste naturligtvis försvara staten Israel mot förintelse av den judiska staten. Att hjälpa Gazas befolkning är det samma som att stödja Hamas. Ett rätt snedvridet perspektiv inte minst med tanke på den mur som Israel mot internationell rätt satt upp.
- Dom har väl lärt sig av USA:s sätt att leverera trippla budskap. USA känner tydligen också ett behov att ha kontroll över jordklotet.
- Sedan är det väl tack vare USA:s stöd som militärstaten Israel kan bete sig som man gör! Israel har ju inte ens erkänt att man förfogar över kärnvapen som man hotar hela arabvärlden med.
- Det kommer aldrig att bli fred mellan Israel och araberna. Israels märkliga historieskrivning skevar och att dom på något sätt skulle ockuperat Palestina är groteskt. Alla som har en annan åsikt än staten Israel är antisionister som vill utrota judarna från jordens yta. 


1 kommentar:

Cina sa...

Klart man satsar på seniorer! de betalar skatt och dör....Ingen utflyttning där inte...