17 maj 2010

Måndagen den 17 Maj 2010

- Idag är det Norges Nationaldag!
- Då skall vi passa på att gratta norrmännen!

- Apropå fredag & lördagens bloggar så kan man ju fundera lite vidare.... Det verkar var stört omöjligt att få alla bussförare att stå eniga i en enda arbetsrelaterad fråga.
- Nä, det gick aldrig i Tranemo, Svenljunga eller Skene. Och det gick inte heller att samköra depåerna heller.
- Fast personalen bråkade både sinsemellan och sedan var det rivalitet mellan depåerna också.
- Skall vi gissa att det ser ut lite så nu också. Hörde att det finns lite Lill-Hitler-tendenser på flera håll även efter bytet av entreprenör.
- Fast alla står enade mot oss - alltid nått att vara eniga om. He he he!
- Men normalt är det ett ständigt tjafs om vem som städar bussen på rätt sätt, vem som inte tankar fullt och allt det vanliga skitsnacket! Det är egentligen rätt tragiskt. Man tjôtar om detaljer istället för att försöka åstadkomma rimliga arbetsvillkor och arbetsgivaren bara ser på och ler i mjugg. Sicka idioter! Arbetsmyror!
- Tycker Du vi skall ge upp om att få en enig enad och jämlik förarkår?
- Nej det tycker jag inte. När tillräckligt många bussförare inser att de blir utnyttjade av sin arbetsgivare så tror jag att det kommer att hända grejor. Nån gång måste även staten inse att man inte kan förse branschen gratis med färdigutbildade bussförare.
- Dröm och glöm. Trots att bussförarna gnäller om dåliga arbetstider, taskiga kärringar i Borås och krånglande bussar gör dom inget åt saken. Nej - varje förare som slutar köra är en bra förare som tänkt till.
- Nu har Du nog kommit fram till nått. En brist på dresserade bussförare skulle definitivt åstadkomma förändringar.

Inga kommentarer: