31 maj 2010

Måndagen den 31 Maj 2010



- Sitter och slöbläddrar i en större dagstidning och upptäcker att sprit plötsligt är upphöjt till kultur! Det var inte speciellt länge sedan som all reklam som rör alla former av alkohol var förbjudet i detta land och nu är det kultur. Kan det rent av vara ett bidrag från vårt EU-medlemskap? Man kan fundera!
- Jo nog vimlar det av alkoholreklam i tidningarna alltid, men dubbelmoralen har istället plockat bort tobaksreklamen och så har vi istället fått en ny märklig reklam för apotek av olika sorter.
- Fast de flesta tycks gilla rökförbudet på krogen. Det är fem år sedan det infördes och krogarna, de flesta, är kvar. Vissa typer av människor går fortfarande på krogen.

- Förr fuskades det rejält med momsen och det kanske sker fortfarande, men så har rotavdraget kommit och där fuskas det friskt. Nu har jag inte satt mig in i hur lättlurat systemet är, men av fuskhetsgraden att döma så torde det väldigt rätt!
- Okej och 4 av 10 gillar politisk TV-reklam. Och då skall man veta att vi ogillar alla former av TV-reklam och att vi knappast tycker att TV-reklamen gett oss bättre TV-program, utan snarare tvärt om. Tv-utbudet har blivit mer och mer ytligt.
- Kan ju vara värt att påpeka att 6 av 10 inte vill ha politisk reklam i Radio och TV. Det är ju lätt att missa.

- Internationellt vatten. Kan det plötsligt bli territorialvatten? Tydligen gör Israel lite som dom själva vill och skiter i vad omvärlden tycker.
- Jojo mensam. Enligt Israel kan man agera militärt vart man vill i världen om man tycker att deras säkerhet anses hotad. Det finns inga gränser för dessa übermänniskor. Skulle tro att judisk lag gäller hela världen. Efter attentatet i Münschen så skickade Israel ut egna bödelspatruller. Det ansåg man sig vara i sin fulla rätt att göra. Deras rättssystem verkar simpelt. Man är både åklagare, domare och bödel samma person.
- Som sagt. Det finns inga fredliga hjälptransporter till Palestina och i Palestina gäller Israeliskt militärlag. Jag antar att målet är att svälta ut Gazas befolkning och i det ljuset är cement ett militärt vapen riktat mot staten Israel. Då kan befolkningen återuppbygga det som Israeliska bulldozers, stridsvagnar, stridshelikoptrar och jaktflyg förstört! Det vore kontraproduktivt sett med judiska ögon.
- Effektivaste sättet att knäppa Israel på näsan är att inte köpa deras produkter. Alla skall bojkotta deras varor. Alla varor.
- Det kommer aldrig att hända, det finns på tok för mycket judar utanför Israel som skulle förhindra ett sådant agerande. Fast Israel har väl skjutit sig i foten att ge sig på deras allierade i Mindre Asien - Turkiet.
- Det är också intressant att man av rent militära skäl blockera all kommunikation med alla som är/var med på dessa obeväpnade fartyg. Speciellt när det allt eftersom framkommer att det inte fanns en skit militärmaterial på dessa sex fartyg.
- Vart går gränsen för att förklara krig mot andra länder??? Frågan hänger i luften.
- Det skall bli intressant att följa den fortsatta utvecklingen.... Politik och pengar styr!

- Nu är barnsjukhusen underbemannade och frågan är vem som får skulden när något går snett?
- Skulden hamnar automatiskt hos läkarna och den underbemannade personalen så klart. Det är oerhört svårt att lägga skulden på såphala politiker!
- Jag hörde att en av våra bekanta nyligen besökte akuten på SU och då klagade på väntetiderna. Nu är det fastslagit att begreppet akut numera innebär ungefär 9,5 timmars väntetid.
- Då behöver ambulanserna inte blåljus längre.


Inga kommentarer: