26 maj 2010

Onsdagen den 26 Maj 2010



- Apoteket är inte apotek längre. Jag har sett på TV-reklam för de nya apoteken och där är det inte läkemedel som man säljer utan make-up-produkter, hudvårdsprodukter och sådant som hälsokostaffärerna säljer.
- Så Kicks och Lindex med flera som säljer täckfärger för tjejer skall få konkurrens av de nya så kallade apoteken??
- Jupp. Medikamenter tycks inte vara den stora huvudprodukten. Det verkar mest vara produkter vi absolut inte behöver.
- Exakt. Kikade just på en helsida i en större dagstidning och det är solprodukter....
- ... Solprodukter nu när det är höst ute....
- ... hudvårdsprodukter och halstabletter och hälsobutiksvaror typ bantarvaror.

- Det har varit en het debatt kring pensioner. Då känns uttalanden av detta slaget rätt förödande vill jag påstå: "Gärna nära relation till barn - men varför egna"?
- Någonstans har man tappat bort kopplingen mellan nästa generation och vem som ska betala för in pensionerna. Rätt förödande för ett land egentligen.
- Jo, på nått sätt har orsak och verkan separerats. Inga barn - men gärna full pension. Undrar hur dom egentligen tänkt då?
- "Det finns så mycket annat att göra" är ett annat intressant uttalande från representanter för den grupp i samhället som kan föda kommande generationer. Inte undra på att vi får importera barnfamiljer och familjer som vill göra barn.
- Det blir än märkligare när man sedan ser politiska förslag om obligatoriskt vårdnadsbidrag - som ju förutsätter barn. Man undrar hur väl förankrade sådana förslag egentligen är i verkligheten?
- Den fråga som osökt söker ett svar är hur stor andel av kvinnorna som föredrar att avstå från att föda barn? Då menar jag frivillig barnlöshet.
- Ledsen, men jag har inte hittat några siffror på detta, men barnafödandet i västvärlden minskar ju - det är nått vi vet i alla fall.

- Jag kollade lite på mobilt bredband och det visade sig att endast en leverantör tillhandahåller obegränsad surfning. Övriga har begränsningar i hur mycket data det får strömma i deras nät, det vill säga hur stor mängd Du kan ladda ner. Det innebär att efter att ha bläddrat på ett antal webbsidor är jag 'tjock' och då stryps min surfhastighet.
- Det är faktiskt förvånande. Mobilsurfandet är alltså omgivet av omätbara restriktioner för normalanvändaren. Det är lite förvirrande. Jag kan ju inte se hur stor mängd data jag får med mig varje gång jag byter sida på internet. Läser jag några internettidningar är det kört sedan, speciellt om dom är bildrika.
- Visst är det märkligt med tanke på att allt fler håller på att gå över till Mobila Bredband via bärbara datorer och olika typer av Mobiltelefonhybrider. Vi uppmanas att bli mer och mer rörliga fast då kostar det oss mer och mer och framför allt kan vi inte själva kontrollera mängderna - så vi kan bli precis hur lurade som helst.
- Flat rate är den rätta modellen i dessa sammanhang och dit är det få som verkligen kommit.

- Fy vad häftigt... Det hade jag inte väntat mig!
- Inte nu igen... Vad är det nu då?
- Svenska Kyrkan söker en Ekonomiassistent och det är sig inget konstigt, men bemanningsföretaget Adecco Finans & Legal - better work, better life - sköter rekryteringen. Det är knappast en så betydelsefull tjänst egentligen.
- Man litar inte på CHEFENS omdöme längre. Nu gäller kall realism även inom Svenska Kyrkan.
- Då skall vi inte söka dit då...???
- Nope vi är inte medlemmar i Svenska Kyrkan och då är det kört. Sedan hörde jag att ju äldre man är ju mindre lyssnar omgivningen på en.
- När Du slutat jobbat är det ingen som lyssnar på Dig överhuvudtaget. Du reduceras till ingenting. Vi är rätt jobbfixerade i detta landet.
- Nej det har man verkligen fått erfara. Inget jobb inga sociala kontakter, inget liv.....marginaliserad!
- Och detta trots att vi har språket! För många invandrare har nu förstått att språket är en dörröppnare till det svenska samhället och den svenska arbetsmarknaden.
- Jupp, men om Du sedan tittar på olika platsannonser så är det inte svenska språket som är prioriterat utan olika utländska språk. Engelska, tyska och franska är viktiga språk som fungerar som dörröppnare till arbetsmarknaden.
- Det är verkligen förvirrande.....

- Intressant uppgift måste jag säga.
- Va?!
- Nio timmar per dygn skall anställda på ett bemanningsföretaget vara tillgänglig om han/hon inte har ett uppdrag.
- Är det inte nått nytt? Det fanns väl ingen tid angiven tidigare.
- Du har så rätt. Det är den teoretiska tiden Du är på ett uppdrag per dag.
- Svenskt Näringslivs VD anser att borttagande av A-kassa och andra skyddsnät kommer att öka utbudet på arbetsmarknaden och sänka lönenivåerna rejält. Han utgår med andra ord från att alla arbetslösa bara är lata och inte vill jobba.
- Berätta nått nytt!
- Skatterna måste också sänkas enligt honom. De rika betalar på tok för mycket i skatt - mycket vill ha mer och så vidare.
- Svenska företag skall dessutom säga: Kom och jobba hos oss - i utlandet, i Makedonien kanske. Lägre löner, lägre skatter och större vinster för ägaren inte för den som utför det verkliga arbetet.

- Fast Kungälvs kommun har väl ändå slagit sig för bröstet på ett fantastiskt sätt.
- ?????
- Dom skall visst medla i konflikten mellan Israel och Palestina. Jaja i det mindre formatet men ändå!
- Ungdomsutbyte och små söta fredskonferenser är det tänkt.
- Undrar om dom tror sig kunna påverka nått överhuvudtaget......??

- Konkurrensen om elever till skolan har på vissa håll fått nya fantastiska resultat. När våra barn gick i skolan skulle dom vara jätterädda om skolböckerna för dom skulle ärvas av nästa årskurs.
- Nu skall eleverna i många kommuner få egna dator på högstadiet och i gymnasiet. Nu slipper man tydligen att vara rädd om skolböckerna i alla fall.
- Sedan skall dessa datorer bara förses med gratis programvara för att hålla ner kostnaderna per styck.
- Då får dom samtidigt tillsätta en tjänst som PC-tekniker också som håller liv i alla dessa apparater.
- Så har skolan infört ett nytt skolämne. Anställningsintervju.
- Då är vi som inte sökt jobb på många långa år chanslösa - vi får ju inte hålla på att nöta och träna på att genomföra anställningsintervjuer. Orättvist!
- Så har vi faktorn åldersdiskriminering också. Ungdomar har företräde framför pensionärer.

- Jag satt och funderade på en sak? Madonna och Lady Gaga, med flera, tycks sjunga betydligt bättre om dom uppträder i bara underkläderna - så min naturliga fråga är om bussförare som kör i underkläderna blir bättre busschaufförer?
- Frågan förefaller logiskt, men frågan är vad trafikhuvudmän och trafikföretag tycker. Skulle inte tro att dom är lika vidsynta och moderna i sitt synsätt.
- Men om vi begränsar oss till bara kvinnliga bussförare då? Skulle inte antalet resenärer öka då?
- Du menar på samma sätt som en halvnaken Lady Gaga drar publik? En intressant synpunkt, men det stannar nog där är jag rädd.
- Fast jag hörde en om busschaufförska, [heter det så?], som tröttnat på att le mot alla idioter.
- Hon kanske skulle överväga att byta yrke.

- Nu undrar jag vad närproducerat är? Är det sådant som är tillverkat i Europa i motsats till Asien, eller sådant som är tillverkat i Sverige i motsats till utanför Sverige, eller är det sådant som är gjort inom den egna regionen i motsatt till andra regioner/län, eller sådant som är förfärdigat inom några få mil från bostaden...???
- Detta borde betyda att begreppet närproducerat i stort sett kan betyda precis vad som helst. Det finns ingen definition på begreppet närproducerat helt simpelt.
- Det finns massor av sådana här modeord som inte betyder ett skit - utom att dom skall lura Dig att köpa just den produkten för att Du förleds att tro att Du gjort världen nått bra.
- Du har i alla fall fyllt fickorna på företagaren eller aktieägarna.

Inga kommentarer: