13 maj 2010

Torsdagen den 13 Maj 2010 (Kristi Flygaredag)





- Hur kul är detta nu då?
- Vad har Du nu reagerat på?
- 11 miljarder vill dom som säger sig värna om miljön plocka hem i höjd bensinskatt (och kilometerskatt på yrkestrafiken). Man kan fråga sig vad MP säger när ALLA bor i städerna och landsbygden är tömd på folk?
- Du fattar väl att landsbygden utanför städerna bara skall användas till att odla energigrödor för att driva städerna.
-
Aj som attan. Den grejen hade jag missat. Så det är därför dessa miljöskatter är inriktade på att drabba låg- och medelinkomsttagare i glesbygd. Jag visste att det var nått jag missat i deras förslag. Självklart är det så. Huvuddelen av befolkningen bor ju redan i städerna, så röstmässigt riskerar dom ingenting.
- Kollektivtrafiken t ex funkar säkert bra kring Stureplan i Stockholm och Brunnsparken i Göteborg, men hur är det med resterande områden? Och hur funkar kollektivtrafiken ihop med dagis, barnens fritidsaktiviteter, åka och handla och till gymmet?
- Om jag skall referera till hur vi har det här så är det nej på alla punkter. Här kommer ingen utanför byn utan bil. Det krävs bil i denna och grannkommunerna.
- En intressant fråga är vad som skulle hända om vi alla ställde bilen och krävde kollektivtrafik?
- Skall vi gissa på kaos? Volvo och Saab är ju sålda till utlandet så bilindustrin berörs knappast. Fast det finns dom som hävdar att 20% av svensk arbetsmarknad är relaterad till bilen. Dom får vi omskola till lokförare och bussförare antar jag.
- Det är logiskt att Saab och Volvo betjänar den kinesiska bilmarknaden. Där säljer man 12 miljoner bilar om året så det är rätt plats att vara på. Synd bara att vi sålde alltihopa till utländska företag.

- Nu går Tranemo kommun in med en ansökan om bredbandspengar. De vita fläckarna på bredbandskartan ska bort säger dom.
- Jaja den kommunen är inte den snabbaste här i världen. Men dom är lite väl sent ute, för när MP fått sin vilja igenom finns det inga vita fläckar i alla fall.
- Kan finnas en och annan höginkomsttagare som har råd att bo i grönskan och andas frisk luft.. Främst högavlönade Miljöpartister kan man tro.
- Jag ser att man planerar att ge den södra kommundelen bredband, typ Sjötofta, Ekefors och Stenshult! Fast dom är som sagt lite sent ute... Skolan är nedläggningshotad och de industrier som en gång fanns där är historia.
- Det har visst bildats en ekonomisk förening vars mål är att skapa ett fibernät som letar sig ut till så många som möjligt av kommuninnevånarna.
- Jag tycker att det är märkligt att det inte nämns att kommunen för en massa år fick fiberkabel av en kabelfabrik i Grimsås. Lite märkligt är det allt!
- Men det skall tydligen kosta mer pengar att utnyttja fibernätet. Frågan är väl om det blir lika låst till en enda operatör som nuvarande nät i den södra kommundelen?
- Lugn! Dom har bara ansökt om pengar, det är inte säkert det blir nått av det hela.

- Såg en kul grej apropå tid. Beklagar att Du inte kan få ladda ditt kort på bussen nu, men denna bussen spetsvänder här! Vi har helt enkelt inte tid!

- Noterade en märklig sak: Nu behöver bemanningsföretagen säljare, ekonomer och chaufförer. Företagen vill inte längre anställa sin personal, man hyr den istället. Det gör företagen rörligare. Man hyr lokaler och personal och kan blixtsnabbt dra iväg när man inte gillar läget. Snabbfotade företag. Man är inte längre etablerade i bygden och en del av den, nu är det kung Penning som regerar.. enbart kung Penning.
- Vissa fackföreningar med skinn på näsan har reagerat på detta och andra har inte gett ett ljud ifrån sig... De fack som reglerar bussförarnas villkor har inte höjt rösten i frågan om ej fast anställd personal - eller rättare sagt visstidsanställd personal = avtalsperioden med trafikhuvudmannen.
- Det finns ett allvarligt problem med bemanningsföretagen. Om Du fått sparken en gång från nått företag i bemanningsbranschen får Du ingen A-kassa alls andra gången dom gör sig av med dig.


Inga kommentarer: