10 maj 2010

Måndagen den 10 Maj 2010

Lika behandling bara en myt

- Intressant! Det finns bussförare som säger sig bli betraktade som en del av bussen. Varken företag eller passagerare 'ser' föraren.
- Jag hörde också att man på vissa ställen dessutom förbjuder förarna att prata med passagerarna. Det är intressant för att jag hörde i några butiker på en ort nära oss att bussförarna inte var så nöjda med sin arbetsgivare.
- Nu är det osolidariskt att öppet klaga på sin arbetsgivare skall Du veta. Det är grund för avsked i dagens läge. De som är löneanställda skall tystas!
- Jag har en helt annan vinkel på samma tema. För lite sömn ger damer bukfetma. Tydligen är det så att ju mindre sömn ju bredare midja. Och detta är vetenskapligt belagt.
- Det skulle betyda att kvinnliga bussförare lever 'farligt'. Många moderna tjänster ger sömnstörningar har vi förstått.
- Fast om man klagar ligger man risigt till.

- Kan detta verkligen vara sant? Går det verkligen inte att köpa en sketen enkelbiljett i Göteborgs Kollektivtrafik? Har man krånglat till biljettsystemet så till den milda grad att man plockat bort det mest grundläggande betalningarna för besökare och sällanresenärer? Det ser banne mig ut så!
- Alla har väl en svensk mobiltelefon eller? Inte det!? Aj aj aj! Har man glömt bort vissa resandegrupper. Dom är väl helt enkelt ointressanta just för att dom så sällan utnyttjar kollektivtrafiken.
- Lägger vi sedan till att kontrollanterna inte uppfattas som vare sig sympatiska eller serviceinriktade så växer det fram en otrevlig bild. Är man då en osäker sällanresenär från bystan eller från ett annat kollektivsystem tänker man sig för två gånger innan man åker till Göteborg igen. Upplevelsen kan bli chockartad.
- Metoderna beskrivs ofta som lite typ Östtyskland på den tiden Tyskland var delat och man kollade bussar och tåg som skulle ut ur landet. Det var till och med speglar och vassa föremål under tåg och bussar. Nån typ av polisliknande typer som rusar in genom alla dörrar och letar efter någon förrymd dåre.
- Låter inte turistvänligt och Göteborg som en gång i tiden hade rykte om sig att vara en så vänlig och leende stad.... Denna typen av upplevelse sabbar den bilden.

- Nu vill jag utförda en vänlig varning! En ung man har blivit omhändertagen för databeroende.
- Tur att vi inte faller under den kategorin. Undra var gränsen för ung man går?
- Denna versionen borde visat sig i skolan, men gick in i datorvärlden så djupt att skolan var bortglömd och omvärlden utestängd.
- Spelmissbruk!
- Nja "ett socialt nedbrytande beteende" var väl domstolens variant, samt omvänd dygnsrytm.
- Det där sista känner jag igen från ett flertal personer. Kan fler vara i farozonen.

- Det är rätt märkligt egentligen, apropå olika TV-program, att om man vill bli fosterförälder eller adoptera så blir man granskad under lupp av "experter" som tror att det bara är dom enda som har rätt.
- Sedan kommer det märkliga antar jag...??
- Precis! Sedan kan halva befolkningen bara sära lite på benen så har dom ett barn utan expertgranskning. Vi pratar alltså om två olika typer av värdegrund. Dom damer som inte kan eller vill skaffa barn den naturliga vägen blir utsatta för en (1) typ av värderingar, medan den grupp som sätter barn till världen den naturliga vägen värderas efter en helt annan värdeskala, eller snarare de granskas inte alls!
- Frågan är väl hur många olika värdeskalor vi har i landet? Frågan är hur många kulturer som existerar här och vilken värdegrund som skall tillämpas vid varje enskilt tillfälle.
- Ett intressant tema att fundera på.. lite som att vara olika inför lagen.
- Det är ju det som blir den praktiska effekten.

- Lika inför lagen i samhället? Tror Du på det? Det gör inte jag! Vissa bryter mot lagen eftersom dom har åsikter om att lagen är fel och andra ställs utanför samhället och man lyssnar inte på dom. Jag tänker just nu på de utförsäkrade från a-kassor och FK. Vem skall bry sig om dom? Ska man ge dom en spade så att dom får gräva själva...???
- Arbetslinjen verkar ha en otrevlig baksida med andra ord. Det är inte så bra.

- Lite tragiskt... Nu när det blir en global ekonomisk kris pga Greklands usla sätt att sköta sin ekonomi så får jordens alla fattiga lida.
- Den gamla kolonialismen i ny tappning. Småfolket i världen får betala. Så vem skall rädda vem? Vilka räddas i Grekland?
- Det är väl de rikas förmögenheter som räddas och de fattiga som får betala. Så byggdes stora förmögenheter under kolonialtiden.



Inga kommentarer: