24 maj 2010

Måndagen den 24 maj 2010



- Hörde att konkurrensen om skolbusskörningarna blir lite mindre i framtiden. Några av de bussföretag som tidigare körde skolbusstrafik kommer tydligen att upphöra och andra har blivit uppköpta eller så ha man inlett ett djupare samarbete.
- Så det måste betyda att det blir färre anbud vid nästa upphandling.
- Jupp det blir konsekvensen efter varje upphandling. Både när det gäller skolbussar och vanlig linjetrafik. Antalet aktörer minskar hela tiden. Det är en effekt av upphandlingssystemet.
- Och en tänkbart utveckling är alltså karteller!?
- Ja! Det har förekommit i byggbranschen, oljebranschen och vägbyggnadsbranschen så det är ett naturligt steg att ett fåtal stora trafikföretag delar upp lilla Sverige mellan sig. Jag tror det kommer att ske rätt snart!

- Lite märkligt att vår importerade Kung inte vill lämna DNA-prov.
- Han vet väl inte hur många sidosprång som Jean Baptiste Bernadotte och dennes släktingar gjort sig skyldiga till.
- Du menar att även vårt nuvarande Kungahus skulle ha lik i garderoben?
- Det förefaller så... Även dessa franskättlingar kunde nog hoppa över skaklarna emellanåt. Dom var också människor med känslor.
- Du har nog rätt. Kungens vägran har säkert med en önskan att inte det ska dyka upp icke önskvärda släktingar. Kungahuset är väl i princip motsatsen till demokrati. Kungahuset är diktatur där kungen bestämmer så det finns ju en slags logik i hans vägran.
- Jojo. Det är en märkligt inslag i vår tidsålder. En inkapslad diktatur i en demokrati.

- Tittade lite på tv-serier gjorda av kommersiell TV. Reklamavbrott är snart ett minne blott för nu bakar man i reklamen i själva handlingen. Reklamen för till exempel Volvo innebär att rollfiguren i handlingen berättar att Volvo är en av världens säkraste bilar.
- Så då vinner vi att reklamavbrotten försvinner och istället ligger reklamen inbakad i programmen istället. Så i framtiden får vi se ICA Stig som en del av exempelvis Nyhetsmorgon i TV4 där han står i köket och berättar om ICA:s lockvaror denna veckan?
- Fullt möjligt att det blir så. Det viktiga för mig är att det finns zoner där jag kan välja bort reklam.

Inga kommentarer: