01 juni 2010

Tisdagen den 1 juni 2010

- Intressant detta! Skall bli riktigt kul att följa karusellen Israel. Fast vi skall visst lära oss att skilja mellan judar och israeler.
- Skilja på dom? Vad är det för skillnad utöver stavningen?
- Ja det var den stora frågan. Israeler är troligen dom som bor i staten Israel och judar alla de miljoner som inte bor i staten Israel. Huruvida dom israeler som bor i staten Israel är judar eller inte är alltså lite oklart. I alla fall är Staten Israel en stat i Mellanöstern, närmare bestämt i Asien med ungefär 7,28 miljoner individer. Icke att förväxla med individer som bekänner sig till judendomen med som inte bor i staten Israel. År 636 blev araberna områdets herrar och var så fram till 1947.
- Okej och 1311 år senare tyckte britterna att man skulle skapa ett nationellt hem åt det judiska folket. Därför delade FN staten Palestina i två delar 1947 och gav den ena delen åt det judiska folket. Arabstaterna runt omkring godkände aldrig den delningen och sedan dess har det rått krig mellan staten Israel och dess arabiska grannar. Klart som korvspad!
- Jag funderar på om danska och norska motståndsmän idag skulle ha kallats för terrorister när dom angrep ockupationsmakten Tyskland. På den tiden kallades dom som samarbetade med Tyskland för överlöpare. Men det är å andra sidan alltid segraren som skriver historia.
- Minns jag rätt så förklarade sig staten Israel som självständig blott ett år senare och har genom ständiga krig utökat staten Israels gränser långt mer än det landområde som FN "gav" dom 1947.
- Jojo mycket vill ha mer! Att det någonsin skulle bli fred med palestinierna är nog att betrakta som en utopi. Israel anser att palestinierna är dess naturliga fiender och palestinierna anser att Israel är en ockupationsmakt som ockuperar deras land sedan 63 år tillbaka.
- Det är onekligen ett lite problem med vem som har rätt i detta fallet.
- Enligt bibeln, där judarna bara erkänner gamla testamentet, skall Israels land vara det geografiska område som Gud lovade judarna kallat "Det utlovade landet" till ättlingarna av Abraham, Israel och Isak. Med undantag för ett par hundra år så kontrollerades dock området av andra än judarna. Områdets historia gör att det har en särskild betydelse inom judendomen.
- Så det har alltså ingen betydelse för Kristendomen eller Islam alltså? Var det inte judarna som dräpte Jesus?
- Det har dom i så fall blånekat till i nästan 2000 år. Dessutom finns det historiker som hävdar att det judiska folket aldrig någonsin befann sig i Egypten. Möjligen en liten fraktion av judar. Så det är på rätt så lösa grunder staten Israel hävdar sin födslorätt till området. Men som många hävdat genom århundraden, religion har dödat fler människor än det helat!

- Nu vill alltså många att vi skall lära oss att skilja på israeler och judar, men det vete katten om det ens är möjligt och när man hör prat som att Gud har givit staten Israel till judarna blir man mörkrädd. Det gjorde britterna via FN 1947. Dessförinnan fanns det ingen judiskt stat med namnet Israel. Dessutom hävdar judarna att alla ateister är emot staten Israel och det tror katten det. Ateister tror inte på sånt trams som Bibeln eller andra så kallade religiösa skrifter. Så det är rätt logiskt att dom inte köper historieskrivningar som bygger på utvalda så kallade religiösa skrifter.  
- Jag för min del tror inte att en massa religiöst geggamoja gynnar varesig judar eller palestinier, det räcker så bra med den iskalla verkligheten. Att påstå att Jesus funnits och att det är därför staten Israel skall finnas är snömos. Enligt judendomen har Jesus aldrig funnits!

- Det lär bli värre. För från arabiskt håll hävdas ideligen att det judiska folket inte har någon som helst anknytning till landet Israel. I varje fall har judarna inte mer rätt till landet än araberna. Enligt denna falska historieskrivning, började judarna immigrera till det arabiska Palestina först på 1900-talet. Genom sin framfusighet och sina pengar trängde man undan de araber som bodde i vissa områden och sedan slutade det hela med att man 1948 lade beslag på hela området. Fast enligt Israelisk historieskrivning har det judiska folket sina rötter i landet Israel, ett land som de älskat även då de befunnit sig i en 1311 år lång exil och kring vilket till stora delar Bibelns Gamla Testamente kretsar. En sagobok för vuxna. Om man sedan kollar vilka olika folk som under olika tider bott i område som idag kallas Israel finner man att vissa bibeltolkningar gör gällande att judarna lämnade Egypten cirka 1446 före Kristi födelse. Och då skall man hålla i minnet att det finns andra källor som hävdar att judarna aldrig funnits i Egypten.
- Nu börjar detta bli lite rörigt va.
- Oh nej då. Enligt judisk historieskrivning har det bott judar i Palestina sedan cirka 1240 f Kr fram till 1948 då staten Israel utropades.
- Men dom utvandrade ju från Egypten 1446 f Kr??? Nu får jag inte ihop det längre. Tog det verkligen 206 år att vandra den korta sträckan??? Enligt rimliga så kallade bibeltolkningar tog det ju bara 40 år! Känns rätt flummigt med andra ord.
- Med andra ord är det en massa religiöst mummelmummel som ligger till grund för Israels rätt till annan stats land. Intressant! Undrar vilka som har rätt till USA om man gräver lite i historiska dokument eller för den delen Norden. Ett synnerligen intressant synsätt. Vi kanske i själva verket är husvilla. När andra folk skrivit om sin historia så kanske även Sverige egentligen är en gammal arabiskt stat. Vi kanske skall vara muslimer egentligen!

- Jo det finns väl risk för att detta kan bli verklighet. Men som en sann kristen skall Du enligt judiskt propaganda förstå judarnas och Israels utvald roll i hela Guds frälsningsplan. Jesus, som judarna förnekar ha funnits, var det judiska folkets Konung. Gud hade inte alls förskjutit sitt folk (=judarna).
- Om nu judarna är Guds utvalda folk så är alla andra folk givetvis inte Guds folk. I det ljuset är det naturligtvis rätt av judarna att utrota palestinier och mörda och bomba hej vilt. Det är ju inte några av Guds utvalda folk som man tar livet av.
- Då fattar jag varför den Israeliska ministern kallade alla som ville hjälpa folket i Gaza med förnödenheter för terrorister och störande element. Dom tillhör ju inte Guds utvalda folk och kan väl knappast ens betraktas som mänskliga. Med det upphöjda Gudsperspektivet finns det ju inga kan kritisera Guds Utvalda Folk, som fått landet Israel till skänks av Herren Gud själv.
- Nu är allt solklart! Det bor inga människor i Gaza, på Västbanken eller i resten av världen. Det var någon typ av djur som kom med de sex fartygen som ville bryta blockaden mot Gaza. Allt blir så klart och tydligt bara man har rätt perspektiv.


Inga kommentarer: