02 oktober 2009

Söndagen den 4 Oktober 2009


- Hej!
- Tjenare!
- Jag hittade den här informationen som är avsedd för dem som vill ha anställning hos oss på Veolia Transport och vår nya verksamhet som vi börjar köra i Borås och Sjuhärad den 28 februari 2010.
- Så trevligt.
- "Vår affärsplan utgår ifrån att engagerade och motiverade medarbetare ger nöjda resenärer som i sin tur leder till nöjda uppdragsgivare. En engagerad medarbetare ger god service och information samt framför fordon tryggt och säkert."
- Alla dessa fagra ord.
- "Verksamheten i Borås kommer att ingå i affärsområde Väst i Division Buss. Divisionen består i övrigt av: 3 000 medarbetare, varav 500 är kvinnor. 1 000 bussar och 23 spårvagnar (i Norrköping) 80 taxibilar. Vi genomför informationsmöten den 5-7 oktober. Se anslagstavlorna på BL för information om tid och plats. Vi kommer att behöva 63 bussar för verksamheten. Alla kommer att vara nya Volvo-bussar. Vi kommer att ha ett totalt behov av ca 130 engagerade och motiverade förare. Majoriteten kommer att vara tillsvidareanställningar men vi behöver även några timanställda. Vi återkommer med hur vi vill att de som är intresserade ska göra för att söka anställning. Vi tillämpar Bussbranchavtalet."
- När kommer Du fram till det som intresserar oss?
- Ungefär Nu! "Vi håller på och tittar på flera alternativ till lämplig depå för vår verksamhet. Vi återkommer med information när vi har en lösning.
- Så dom vet inte ännu hur dom vill ha det i februari då?
- Tydligen inte.
- Kan Du berätta nått mer?
- Enligt senaste veckobrevet från BLAB så skall Veolia besöka Svenljunga och Skene Tisdagen den 6 oktober och vara anträffbara mellan 19:30 - 21:00. För övrigt skall Veolia ha en person på SöT för att svara på frågor och göra anställningsintervjuer.
- Så koncentrationen ligger helt klart på Borås alltså.
- Tydligen. Och dessutom förväntas Du vara datakunnig eftersom alla ansökningar skall gå via Veolias hemsida enligt info från BLAB. En liten detalj till kan vara av intresse: Du måste söka jobb på Din fritid.

Inga kommentarer: