30 oktober 2009

Lördagen den 31 Oktober 2009

- Imorgon börjar sista månaden med kontanter, därefter får vi lämna in kassan. Gôtt mos! Gillar den utvecklingen skarpt.
- Fan va skönt. Då räcker det med några blanka Västtrafikkort i innerfickan. Nice gubben.
- Jag hörde att det var rätt många denna och nästa helg som skulle "förhöras" av Veolia.
- Jojo, men vem vill ha en bloggande bussförare - det är väl illa nog med alla som Facebookar - som termen lyder.
- Nu har vi jobbat en vecka och hur var det tycker vi?
- Det känns som om det inte hänt så värst mycket om jag ska vara ärlig. Det är samma gnabb som pågår, inte så mycket nytt under solen.
- Fast vi var nog lite ringrostiga på Hajen när det kom till lite mer udda grejor.
- Vi fick ju för fasen aldrig träna ordentligt - vi kom ju lite ur trafik något olägligt.
- Jo det är sant - men vi kommer snart ikapp. Vi märker snabbt vart det brister och då är det bara att göra om hemläxan.

- Apropå jobba igen så såg jag en kul grej med tjänsterna.
- Vad då?
- Jo tjänst 1 och tjänst 8 delar ständigt på samma buss. Den roterar aldrig vidare. Så tjänst ett parkerar den vid 08:30-tiden och sedan tar tjänst 8 den runt klockan 15:00 lagom nedkyld. Intressant upplägg och båda har mindre än 10 minuter på sig att tanka & städa bussen. Givetvis har dem två tjänsterna den buss som alla betraktar som depåns sämsta buss - men det är inget att förvånas över.
- Hur vet Du det? Du har väl aldrig fått några körspecar?
- Nej fan.. det har Du rätt i. Shit happens! Men jag kollade i Trapez och där har Tjänst 8 vardagar måndag till torsdag 5 minuters tank & städ.. så man hinner precis kasta in bussen i ett garage när man kommer fram. Finns varken tid att städa eller tanka på 5 sketa munuter. Fast på fredagar får man faktiskt hela 10 minuter så då får man välja mellan tanka eller städa med andra ord.... Allt enligt tjänstebasen i Trapez! Det är tur för oss att den finns.
- Jupp!

- Den 1 Januari 2010 börjar den nya kassaregisterlagen att gälla även för dom som handskas med betalkort. Innebörden är att kunden skall ha ett specificerat kassakvitto och att det skall finnas en digital kontrollenhet som är kopplad till Skatteverket - Du vet det där att Storebror ser Dig, för vi förutsätter att svensken är ett oärligt och fuskande folk.
- Hur detta påverkar oss vet jag inte, för det är bara torg- och marknadshandlare som är undantagna och så taxi naturligtvis - dom har ju redan ett kontrollsystem.
- Man kanske räknar per fordon och att vi inte kommer över 42.400:--/året.
- Jag trodde vi skulle ha enhet C, nätverksversionen fast den kanske redan är inbyggd i lilla Hajen.. det är i alla fall ingen som lämnat info om detta. Det skall nog inte en enkel landsortschaufför bry sin lilla IQ med!

- Nått positivt är väl ändå att TV-avgiften inte höjs och att den kommer att vara oförändrad de kommande två åren.
- Men om jag nu inte har nån TV-apparat och bara tittar på typ playkanaler i datorn skall jag väl knappast betala TV-license?
- En fråga värd att skickas till Radiotjänst i Kiruna.

- En intressant debatt har kommit till ytan. Hur mycket ansvar kan två skiftarbetande föräldrar förväntas ta för sina barn? Låt oss ta ett exempel där båda föräldrarna är busschaufförer och är borta från hemmet 14 timmar per dygn. Det blir inte särskilt många minuter över till barnuppfostran då!
- Nej det låter lite tajt får jag lov att hålla med om. Sedan finns det drömmare som tycker att det är föräldrarnas ansvar vad barnen gör på sin fritid. Men det är inte riktigt så samhället ser ut i verkliga livet.
- Nån har hävdat att ursäkten ensamma mamman inte duger eftersom man förutsätter en frånskild pappa. Men detta stupar på sin egen dumhet. Den ensamma mamman kan ju vara inseminerad och då finns ingen pappa eller vanligare att pappan bor på en helt annan ort.
- Hans-Erich har nog inte riktigt koll på verkligheten som det verkar och tar en hel del för givet som inte existerar. Fria val t ex!

- Jag har i alla fall hittat en häftig rubrik: Mot klantar kämpar Vägverket förgäves!
- Appropå Vägverket så sänks hastigheten på en mängd vägar, men har Du sett nån justerad tidtabell som tar hänsyn till den längre körtiden för bussar?
- Nej! Det skulle nog bli lite för dyrt för bussföretagen det... Vägverkets hastighetssänkaråtgärder kan kosta mycket pengar om omloppen måste göras om.

- Jag hörde att Jämtkraft erbjuder Mig att välja el från valfri jämtländsk fors!
- Hur ända in i glödheta skall dom lösa det då? Hur skall dom lyckats ta sig förbi NordPool och Vattenfall Nät?
- Det sa dom inget om - det var ju en miss :-)

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja kontanthanteringen, man kan ju undra varför den skall bort, vissa tycker det är bra, jag har en annan åsikt, varför inga kontanter, varför alkolås, jo som jag ser det så är vi idioter som inte kan hålla reda på en kassa, vi är idioter som inte kan hålla oss nyktra och lönen blir därefter.

//nimbra