13 september 2009

Söndagen den 13 September 2009

- Idag blir det visst lite spridda noteringar. Först ut har vi problemet med kollektivtrafik och barnvagn. Fallet visar att systemet inte är riktigt anpassat för personer som rör sig långsamt. Jag får intrycket av att rullstolar, barnvagnar och liknande inte riktigt passar ihop med dagens kollektivtrafik. De rör sig alltför långsamt och "slöar" ner omloppstiden.
- Och jag som trodde att kollektivtrafik var till för alla. Inte minst med tanke på att Västtrafik har som mål att öka kollektivtrafikåkandet. Nu har t ex Göteborg plockat bort alla p-platser på Gamla Ullevi och om man reducerar möjligheten att parkera bilen inne i städerna tvingar man fram andra beteenden. Det har ju gjorts otaliga experiment med att få bilentusiasterna att parkera hemma och ta andra färdmedel, men västSverige tycks vara verkligt bilbaserat på gott och ont!

- Det är alltid lika tragiskt när det händer olyckor med bussar. Det skapar en illusion av att det är osäkert att åka buss och så är det faktiskt inte och olyckor med buss är mycket sällsynta. Betänk hur många mil bussar kör vareviga dag och hur få tillfällen det är olyckor.
- Det är korrekt och om den preliminära olycksorsaken är korrekt så är detta en olycka som aldrig borde fått inträffa. Ryktena säger att en passagerare varit uppe och gått och av okänd anledning ramlat över chauffören som av rätt naturliga orsaker tappade kontrollen några kritiska sekunder. Det man möjligen kan fundera över är varför bussens konstruktion tillåter en passagerare att ramla in över föraren.




- Och nu till nått helt annat som dom säger på TV. Det handlar om att ta sig runt avtal och regler. Det tycks vara ett tidens tecken - att avtal är till för att brytas eller kringgås. Just nu är det handels som är i focus, men trenden finns även i våran bransch.
- Är det rätt att gynna en grupp på en annans bekostnad? Det tycker i vart fall världens bästa regering och satsar på att få fram fler kvinnliga företagare och styrelseledamöter. Att få fram nya företagare som skapar nya typer av arbetstillfällen är alltid positivt och jag har inga problem med att man prioriterar det kvinnliga, det kan säker få positiva effekter. Det kan inte vara fel att knäcka gubbväldet i bolagsstyrelser och få lite bredd. 50% av befolkningen är faktiskt att motsatt kön oavsett från vilket håll man tittar.

- Så är vi tillbaka på lura eller luras! Skall man få rakhyvel, kalsonger, trosor eller tandborste via posten? Dom lovar Dig det gratis (och en massa andra värdeladdade positiva ord) och utan minsta baktanke fast det egentligen är värsta bluffen. Fulsälj har blivit ett nytt ord i ordlistan. Ett större grupp oseriösa individer ägnar sig åt att bokstavligen lura folk. Tekniken tycks dessutom vara att sälja sina fakturor så snabbt som möjligt till ett factoringföretag.
- Lurendrejeri på Internet och i mobiltelefonen har blivit jättepoppis har jag förstått och det är jättelätt att förbli anonym dessutom. Om man sedan är duktig på att manipulera det svenska rättssystemet via factoring, inkassoföretag och kronofogden är lyckan gjord.
- Råden när man trillat dit är att alltid bestrida skriftligen. Allt skall vara i skrift. Acceptera aldrig muntliga uppgörelser. Bestrid hela vägen till tingsrätt/kronofogde och gör det alltid skriftligt och gärna med mottagningsbevis!

- Skall vi ta en sista form av bedrägligt beteende?
- Kör på!
- Cheferna köper ett nedkört företag inom hemtjänsten för en spottstyver och sedan börjar det hända grejor. Företaget går plötsligt med rejäl vinst, som givetvis tillfaller samma chefer som nyss kan misstänkas för att inte precis gjort sitt yttersta för att driva företaget framåt.
- Jo jag håller med Dig, det luktar bedrägeri, och man kan säkert ställa sig den berättigade frågan vilket pris personalen fått betala för denna plötsliga vinst?
- Det luktar i vart fall.

Inga kommentarer: