18 september 2009

Fredagen den 18 September 2009


- Jösses! Vad mycket skräptecken som var bifogat de senaste veckobrevet. Jo jag vet att det inte syns i texten.
- Trots alla underliggande tecken så har man nog missat att det finns ett rättstavningsprogram i det flesta ordbehandlingsprogram.
- Till saken: Tydligen har kontrollanter från Västtrafik genomfört en större biljettkontroll och slutsatserna är ibland lite märkliga. Eftersom det ännu inte finns något försäljningsställe i Svenljunga kommun och att det bara finns ett (1) försäljningsställe i Tranemo Kommun.
- Vissa förare lät tydligen passagerare åka "gratis"? Dock är reglerna tydliga - ingen biljett ingen bussresa - punkt och slut! Så boende i Tranemo och Svenljunga till exempel skall bereda sig på mycket nyttig motion fram över.
- En lustighet var väl att om man reste från Södra Torget utan giltig biljett fanns ingen pardon, men om man åkte från Resecentrum (om det nu finns kvar) så framgick det inte om där fanns någon pardon.
- Sedan skall vi tydligen göra skillnadvuxna dvs folk över 26 år och barn - folk under 26 år. Och det är som jag alltid sagt, det är skillnad på folk och folk. Dom skäller på att länspolismästarinnan kallade på Säpo när hon ramlade i sin sommarbostad. Men va fan skall man vara länspolismästarinna för om det inte innebär personliga fördelar och jag tror visst att Säpo kan fixa diskret sjuktransport. Nu senast var det gnäll om att partiledare Sahlin hade åkt med privatjet till Mallorca. Det ska fan vara partiledare för en massa skitiga och svettiga kroppsarbetare om det inte innebär en massa trevliga fördelar.
- Kyrkovalet i Sketa står i år mellan Sverigedemokraterna och Centern och om jag fattat saken rätt så skiter vår kyrkoministern i att rösta. Tro fan det när motvikten är ett häftigt kändispartaj på Mallis.
- Aktiviteterna från kyrkans sida tyder också på att man inte tar så allvarligt på kyrkoval och våra lokala partier är inte ens engagerade. Det har inte ens förekommit en viskning som antyder val. Även i media har det varit knäpp tyst!
- När det gäller Sahlin är hon i gott sällskap, hon har ordförande Persson som förebild och sedan kom väl en viss Mässing också gott ut av sin medverkan i partiet och det finns fler exempel på personlig ekonomisk framgång för ledande (S)-politiker, icke salig Gunnar Emanuel Stäng att förglömma med stenhus i Gamla Stan i Stockholm.
- Jo det knakat visst i LO:s makttopp också och då är det knappast medlemmarnas bästa som står på agendan. Det luktar mer maktstrid i toppen på pyramiden - dom lite finare facken mot dom mer skitiga facken. Så nu bygger man pakter i bästa Robinsonstil för att hålla sig kvar på banan när medlemsantalet störtdyker.
- Visst är det härligt att se att makt korrumperar och hur snabbt det går utför med vissa.
- Jajamensann och det sker på alla nivåer!






Inga kommentarer: